Warning message

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

L'alacantina Nuria Oliver és una de les finalistes dels Premis Europeus Ada

Posted on 15/11/2016
icona de so
Escolta l'article
veu dona | home
European Ada Awards
European Ada Awards. Source: European Ada Awards

El 14 de novembre s'han donat a conèixer les dones, noies i organitzacions finalistes dels Premis Europeus Ada. Entre elles, trobem a Nuria Oliver, enginyera en telecomunicacions i una de les dones informàtiques més citades a Espanya.

Organitzats en record d'Ada Lovelace, la primera programadora de la història, els European Ada Awards volen premiar i donar a conèixer noies, dones i organitzacions que desenvolupen una tasca destacable en el món de les TIC. Acaben de fer públic el llistat de les finalistes de l'edició 2016-2017.

L'alacantina Nuria Oliver, enginyera en telecomunicacions i doctora pel Media Lab de l'Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT), és una de les dues finalistes en la categoria de "Dona digital de l'any". Competeix en aquesta categoria amb la belga Saskia Van Uffelen. Nuria Oliver és coneguda pel seu treball en models computacionals de comportament humà, intel·ligència artificial, interacció persona-màquina, informàtica mòbil i "big data" per al bé social.

Les finalistes en la categoria de "Noia digital de l'any" són l'anglesa Cerys, una noia de 14 anys que experimenta amb els ordinadors Raspberry Pi, i la croata Gabi, també de 14 anys i que es dedica a la programació web i d'aplicacions mòbils.

Les finalistes en la categoria de "Organitzacions d'impacte de l'any" són GeekGirlsCarrots, de Polònia, i Cybermentor, d'Alemanya. La primera és una organització global que es dedica a fomentar la connexió, l'aprenentatge i la inspiració de les dones en tecnologia. I la segona és el major programa de tutoria en línia d'Alemanya per a nenes en disciplines STEM.

 Les guanyadores es donaran a conèixer en la quarta edició de la cerimònia d’entrega de premis del European Ada Awards, que tindrà lloc el 8 de desembre de 2016, a Brussel·les.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.