Warning message

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Falten 1,5 milions d'experts en seguretat per als propers 3 anys

Posted on 21/09/2016
icona de so
Escolta l'article
veu dona | home
Ciberseguretat
Ciberseguretat. 2016. Source: Infografia d'Experis. Licence: Tots els drets reservats

El mercat laboral demandarà 2,5 milions de professionals de ciberseguretat durant els propers tres anys mentre que només hi haurà un milió de candidats disponibles i aptes per desenvolupar aquesta feina. Són dades de l'informe "Com protegir a la teva empresa en un mercat escàs de talent" el·laborat per Experis, companyia de selecció de personal vinculada a Manpower.

Ja fa temps que les empreses tecnològiques alerten de les seves dificultats que tenen per aconseguir professional qualificat en el sector. Una tendència que sembla també afecta als experts en seguretat informàtica.

Gairebé un terç dels directius d'empreses TIC indiquen que el perfil en seguretat de la informació és el més difícil de trobar per completar la seva plantilles. Es tracta del tipus d'expert més escàs, per davant fins i tot dels desenvolupadors de software. En aquest últim cas, un 18% de les empreses manifesten dificultats per cobrir les seves necessitats de personal.

L'informe d'Experis assenyala que en els propers tres anys hi haurà un dèficit d'experts en seguretat d'1,5 milions de persones. Mentre les empreses hauran de cobrir 2,5 milions de places que s'hagin especialitzat en aquesta àrea, es creu que només hi haurà 1 milió de candidats vàlids per ocupar aquests llocs. La situació es complica si es té en compte que, en el futur, la demanda d'aquests especialistes creixerà un 10% anual mentre que l'oferta només ho farà un 5,6% en el mateix període.

El fet és que les xifres indiquen una creixent necessitat de protecció de les empreses. L'informe indica que, entre 2014 i 2015, les errades en matèria de seguretat van créixer un 38%.

En aquesta infografia teniu més detalls de l'informe:

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.