Warning message

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

YeP (Youth e-Perspectives of Migration) es troba a Croàcia

Posted on 25/07/2016
icona de so
Escolta l'article
veu dona | home
Fotografia dels participants
Fotografia dels participants, for Danjiel. 2016. Source: Telecenter. Licence: BY-NC-SA

8 joves i dos educadors del punt TIC-Òmnia El Teb, del barri barceloní del Raval, formen l'equip català del projecte YeP que acaba de trobar-se a Croàcia, amb participants d'altres països, amb l'objectiu de realitzar una acció formativa presencial que posa el focus en com el jovent pot analitzar de forma crítica la realitat i expressar el seu punt de vista.

A través d'aquest programa, impulsat per Telecentre Europe, els joves reben formació sobre fotografia digital, storytelling i ús de les plataformes i xarxes socials. L'objectiu últim és adquirir noves habilitats digitals, generar capacitat per a comunicar-se davant dels fets socials més impactants, fomentar l'esperit crític, i ser capaços de generar un anàlisi objectiu i una comunicació ètica i sensibilitzadora.

Aquesta acció formativa presencial, que ha tingut com a centre temàtic la crisi dels refugiats a Europa, tindrà continuïtat on-line durant el proper quadrimestre i forma part d'un projecte cofinançat pel programa Eramus+ de la Unió Europea. La trobada a la ciutat de Zagreb ha estat el punt de partida del projecte que ha desenvolupar-se també a nivell local.

A Zagreb, la trobada entre els joves procedents de Bèlgica, Croàcia i Catalunya (de nacionalitats molt diverses, en realitat) ha ofert la possibilitat d'entrevistar a diferents experts implicats en la gestió de la crisis dels refugiats i també persones que han viscut la problemàtica en primera persona. D'aquesta manera, responsables d'ONG, persones voluntàries, persones sol·licitants d'asil i persones refugiades, han participat en el projecte, encaminat a apoderar als joves per tal que facin servir diferents maneres de comunicar-se que els permeti entendre els conflictes i expressar les seves pròpies mirades i reivindicacions. El blog del projecte (encara en procés de desenvolupament) serà un dels canals de comunicació que faran servir aquests joves per a continuar el camí ja iniciat.

Etiquetes:

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.