Warning message

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

El Departament d'Ensenyament congela l'ampliació d'eduCAT 1x1

Posted on 18/02/2011
icona de so
Escolta l'article
veu dona | home
Logotip eduCAT 1x1
Logotip eduCAT 1x1

El Departament d'Ensenyament ha decidit congelar l'ampliació del programa eduCAT 1x1 de digitalització de les aules catalanes. La consellera Irene Rigau ha argumentat que aquesta decisió s'ha pres per qüestions pressupostàries, però també perquè consideren que cal revisar el model, degut a les crítiques que ha rebut.

La consellera d'Ensenyament Irene Rigau ha precisat que la introducció d'ordinadors portàtils a les aules continuarà als centres de secundària que ja l'hagin començada, és a dir, que els nous alumnes que comencin primer d'ESO també tindran ordinadors, per no crear greuges comparatius amb els de segon.

En canvi, la nova onada de 40.000 alumnes que s'havien d'afegir al programa el curs que ve hauran d'esperar fins que s'hagin analitzat els resultats d'aquesta experiència.

Els sindicats d'ensenyament i les federacions de pares i mares d'alumnes s'han mostrat contraris a la congelació del pla de digitalització, ja que consideren que és un greuge amb els/les altres estudiants.

EduCAT 1x1, encetat per l'últim govern tripartit, ja és actiu a més de sis-cents centres. La previsió era que en quatre anys s'estengués a tot l'alumnat de Secundària i el cicle superior de Primària.

Per conèixer millor el projecte eduCAT 1x1 i les crítiques que ha rebut podeu llegir la notícia L'Educat 1x1, radiografia d'un projecte de VilaWeb.