Warning message

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Es busquen dones que vulguin ser viquipedistes!

Posted on 19/12/2014
icona de so
Escolta l'article
veu dona | home
Wikidones, projecte de treball col·lectiu per afavorir la participació de les dones a la Viquipèdia
Wikidones, projecte de treball col·lectiu per afavorir la participació de les dones a la Viquipèdia

Segons els darrers informes elaborats per Wikipedia, el nombre de dones editores no supera el 9%. Amb l'objectiu de fomentar que les dones s'animin a generar continguts, La Bonne, el Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison, ha llançat Wikidones.

Wikidones és una proposta de treball col·lectiu per afavorir la participació de les dones en l'edició de continguts a la Viquipèdia. Està desenvolupat i coordinat per La Bonne, amb el suport de la Regidoria de Dones i Drets Civils de l’Ajuntament de Barcelona, i amb la col·laboració d’Amical Wikimedia i Eduxarxa.

En una primera fase Wikidones promou la creació de quatre grups de treball temàtics centrats en: Història, cinema, arts i disseny, i ciència i tecnologia. Cada grup està acompanyat per dones especialistes en el tema, que treballen amb un grup de dones interessades en generar al menys un article cadascuna. Els continguts creats tindran perspectiva de gènere i feminista i es publicaran a la Viquipèdia en català.

Si voleu formar part del projecte com a productores de continguts us podeu posar en contacte amb la coordinadora del projecte al Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison, Marta Nieto, escrivint a wikidones[arrova]gmail.com. Caldrà que indiqueu el vostre tema d’interès i així us incorporaran al grup de treball corresponent.

La Bonne és un viver de producció, cocreació i difusió de projectes feministes que treballa amb especialitat els àmbits audiovisual i performàtic.