Setmanari Punt TIC - núm. 680

Si no veieu bé aquest butlletí entreu aquí

 
Punt TIC

Setmanari Punt TIC
11 de desembre - núm. 680

 
 
Terminologia de la ciberseguretat
 
El TERMCAT recull més de 250 termes sobre ciberseguretat
 

Ciberespionatge, tallafoc, hacker o empremta digital són alguns dels termes que recull la "Terminologia de la ciberseguretat", que ha elaborat el TERMCAT, amb el suport del Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT). Inclou un total de 260 termes catalans, amb definicions, equivalents en castellà, francès i anglès, i notes explicatives.

 
 
7a trobada ScratchEd Meetup Barcelona
 
La comunitat Créixer amb Robots participarà en l'ScratchEd Meetup Barcelona
 

El 16 de novembre tindrà lloc la 7a trobada ScratchEd Meetup Barcelona, a la Lleiaitat Santsenca. En aquesta edició, comptarà amb la participació de la comunitat Créixer amb Robots de la Xarxa Punt TIC. Animem a tots els dinamitzadors i dinamitzadores amb interès en la programació a sumar-s'hi!

 
 
Foto de grup del Premi Dona TIC 2016
 
Aquest dijous s'atorgarà el Premi Dona TIC 2017
 

Serà al 12x12 Congress, que tindrà lloc el 14 de desembre, a l'Auditori Imagina de Barcelona. S'hi farà un resum del més rellevant de l'any en l'àmbit de les TIC a Catalunya, i s’atorgarà el Premi Dona TIC 2017, que vol reconèixer el paper de les dones en l’àmbit de les TIC, així com divulgar referents de dones per fomentar les vocacions STEM en les més joves.

 
 
 
 
LA XARXA
 

Tecno Nadal al Punt TIC de la Biblioteca Montserrat Roig

Tecno Nadal, la proposta del Punt TIC de la Biblioteca Montserrat Roig per als dies de festa

A Sant Feliu de Llobregat el mes de desembre està ple de propostes. Estan engegant una nova edició del programa d'emprenedoria Explorer (abans Yuzz), ofereixen diversos cursos per a adults i han preparat un campus de Nadal per als infants, amb activitats de disseny i impressió 3D, creació de robots amb material reciclat, circuits electrònics, programació i molt més.II Jornada d`Òmnies Lleida. Font: Xarxa Òmnia

Un centenar de persones participen en la II Jornada d'Òmnies Lleida

Els Òmnia Casal Cívic Lleida-A.V. Joan Carles i Associació de Veïns Pius XII-Germanor van ser els encarregats d'organitzar la segona edició de la Jornada d'Òmnies Lleida, una diada que va tenir molt bona acollida en la seva primera edició l'any 2016 i que enguany ha aconseguit quasi doblar la participació, passant de 60 a un centenar de persones assistents. 
 
NOTÍCIES
 

Els infants en un món digital

Els infants en un món digital

UNICEF Comitè Catalunya organitza un debat sobre infància i TIC, amb motiu de la publicació de l’informe "Estat Mundial de la Infància 2017: Infants en un món digital". Tindrà lloc dimarts 12 de desembre, a les 9.30 hores, al Palau Macaya, Barcelona.

 
 
 
AGENDA
 
 
Els infants en un món digital
12 de desembre, Palau Macaya, Barcelona [+info]
12x12 Congress 2017
14 de desembre, Auditori Imagina de l'edifici Mediapro, Barcelona [+info]
Formació en violència de gènere, privacitat i seguretat digital
Del 16 al 17 de desembre [+info]
7a trobada ScratchEd Meetup Barcelona
16 de desembre, La Lleialtat Santsenca, Barcelona [+info]
III Jornades CTecno: #TIC4life
19 de desembre, Auditori Imagina de l'edifici Mediapro, Barcelona [+info]
 
 
 
Setmanari de la Xarxa Punt TIC - Informació des de i per a la xarxa, produït pels i per a les persones usuàries de la xarxa i enviat per l'Oficina de dinamització de la Xarxa Punt TIC de Catalunya.
Contacte: oficina.tecnica (arrova) punttic.cat
Twitter  
Facebook  
Telegram  
Instagram  
You tube  
Linkedin

Informació bàsica sobre protecció de dades

Identificació del tractament: Persones usuàries de la Xarxa Punt TIC
Responsable del tractament: Secretaria de Polítiques Digitals amb domicili a Carrer de Salvador Espriu, 45-51, 08908 L'Hospitalet de Llobregat. La tramitació de la sol·licitud la realitza Colectic, SCCL (abans Associació per a Joves TEB) com a encarregada del tractament.
Finalitat del tractament: Per tenir coneixement de les persones que accedeixen a la Xarxa Punt TIC, registrar i gestionar les persones que accedeixen a la xarxa i mantenir informades les persones que ho sol·licitin. Efectuar estudis i informes de gènere. Activitats formatives. Usos estadístics.
Legitimació: Consentiment de les persones interessades que no formin part de la Xarxa Punt TIC però sol·licitin rebre el butlletí informatiu i, per a les persones que formin part de la Xarxa, missió realitzada en interès públic.
Destinataris: Les dades es comunicaran als encarregats de tractament que proveeixen els serveis TIC per compte del responsable del tractament. Les dades no es comunicaran a altres categories de destinataris, excepte en els casos previstos per la llei.
Drets de les persones interessades: Sol·licitar l'accés, rectificació o supressió de les dades, i la limitació o oposició al tractament. Podeu exercir els vostres drets presentant un escrit adreçat a la Secretaria de Polítiques Digitals (Carrer de Salvador Espriu, 45-51, 08908 L'Hospitalet de Llobregat) o mitjançant els formularis disponibles a aquest enllaç.
Informació addicional: Si voleu ampliar aquesta informació podeu consultar la informació addicional del tractament.

Punt TIC Generalitat de Catalunya Punt TIC