Setmanari Punt TIC - núm. 659

Si no veieu bé aquest butlletí entreu aquí

 
Punt TIC

Setmanari Punt TIC
19 de juny - núm. 659

 
 
Oriol Ripoll
 
Oriol Ripoll: "El problema és que l'educació ha oblidat el joc, no que el joc no hi tingui sentit"
 

L'Oriol Ripoll és especialista en jocs i ludificació. Fa uns dies va participar en la Jornada Punt TIC i Presó, explicant com el joc pot ser una eina d'aprenentatge motivadora i exitosa. En una entrevista, Ripoll ens dona alguns consells per iniciar-nos en aquest àmbit i defensa que l'aprenentatge i el joc fan una parella de ball perfecta. No te la perdis!

 
 
Infografia sobre el suport ofert per Google a Europe Code Week 2016
 
Google busca entitats i escoles que proposin activitats innovadores per a l'Europe Code Week
 

Ofereix ajuts de fins a 2.500 euros a les organitzacions que vulguin realitzar activitats educatives en el marc d'Europe Code Week 2017, que tindrà lloc del 7 al 22 d'octubre. Hauran de mostrar "la màgia de les ciències de la computació" a infants i joves d'entre 5 i 18 anys, especialment als nous i noves en el món de la informàtica. Termini: 14 de juliol.

 
 
Primer Camp d`Innovació de CatLabs
 
Com fer que el sistema d'innovació català sigui més inclusiu?
 

El 6, 7 i 8 de juny, Tecnocampus Mataró-Maresme va acollir el Primer Camp d'Innovació de CatLabs. Hi van participar diversos actors que fan innovació social digital a Catalunya i van debatre sobre com implicar la ciutadania en el sistema d'innovació. Amb la trobada es pretenia provar les possibilitats que ofereix a Catalunya la metodologia dels camps d'innovació, que promou la Comissió Europea.

 
 
 
 
LA XARXA
 

Tallers d`estiu a l`Òmnia PES La Mina

Robòtica, programació, animació per ordinador i impressió 3D, a l'estiu de l'Òmnia PES La Mina

Del 26 de juny al 21 de juliol, l'Òmnia PES La Mina, de Sant Adrià del Besòs, engega la programació d'estiu. Inclou un "Espai obert" de dilluns a dijous d'11.00 a 12.00 hores; un taller de fotografia digital i edició d'imatge; i tallers TIC intensius d'una setmana de durada cadascun.Entrenament mental i estimulació cognitiva, a Tortosa

Entrenament mental i estimulació cognitiva, a Tortosa

L'Òmnia Casal de Gent Gran de Tortosa organitza un taller d’estimulació cognitiva amb l’ordinador. Una quinzena d’usuaris/àries de més de 50 anys hi fan activitats, exercicis i dinàmiques grupals i utilitzen eines TIC, dissenyats per mantenir o millorar el funcionament cognitiu i el benestar de la persona. 
 
NOTÍCIES
 

YoMo Barcelona

Convocatòria per proposar activitats per a YoMo Barcelona 2018

El festival YoMo Barcelona 2018, que pretén motivar els/les joves per seguir la seva formació en les disciplines STEAM, ja té data (del 26 de febrer a l'1 de març) i ara busca organitzacions que vulguin desenvolupar-hi activitats. S'hi podran presentar propostes fins al 30 de juny de 2017.

 

Campus Júnior UPF

Curs sobre ciència de les dades, al Campus Júnior UPF

Es tracta d'un curs adreçat a noies, amb l'objectiu de despertar el seu interès per la ciència de les dades. Es realitzarà del 10 al 14 de juliol, al Campus de Poblenou de la Universitat Pompeu Fabra, Barcelona.

 

Coworking Day COWOCAT 2016

Coworking Day COWOCAT, el 29 de juny

Enguany el Coworking Day COWOCAT aplega forces amb el projecte europeu Coworkmed i se celebra juntament amb el workshop regional d'aquest. Així, comptarà amb la participació dels socis del projecte de Catalunya, França, Itàlia, Grècia i Croàcia. Serà dijous 29 de juny, a la Fàbrica de Creació Fabra i Coats, Barcelona. Inscripcions obertes!

 
 
 
AGENDA
 
 
Curs "Crea el teu espai web amb un gestor de continguts"
Del 28 de juny al 28 de juliol [+info]
Drupal Summer Barcelona
Del 29 de juny al 2 de juliol, Citilab, Cornellà de Llobregat [+info]
Ideathon de mobilitat de l'SmartCAT Challenge
1 de juliol, Nodus Barberà, Barberà del Vallès [+info]
Ideató de dades obertes de contractació pública
Del 7 al 8 de juliol, Escola d'Administració Pública de Catalunya, Barcelona [+info]
 
 
 
Setmanari de la Xarxa Punt TIC - Informació des de i per a la xarxa, produït pels i per a les persones usuàries de la xarxa i enviat per l'Oficina de dinamització de la Xarxa Punt TIC de Catalunya.
Contacte: oficina.tecnica (arrova) punttic.cat
Twitter  
Facebook  
Telegram  
Instagram  
You tube  
Linkedin

Informació bàsica sobre protecció de dades

Identificació del tractament: Persones usuàries de la Xarxa Punt TIC
Responsable del tractament: Secretaria de Polítiques Digitals amb domicili a Carrer de Salvador Espriu, 45-51, 08908 L'Hospitalet de Llobregat. La tramitació de la sol·licitud la realitza Colectic, SCCL (abans Associació per a Joves TEB) com a encarregada del tractament.
Finalitat del tractament: Per tenir coneixement de les persones que accedeixen a la Xarxa Punt TIC, registrar i gestionar les persones que accedeixen a la xarxa i mantenir informades les persones que ho sol·licitin. Efectuar estudis i informes de gènere. Activitats formatives. Usos estadístics.
Legitimació: Consentiment de les persones interessades que no formin part de la Xarxa Punt TIC però sol·licitin rebre el butlletí informatiu i, per a les persones que formin part de la Xarxa, missió realitzada en interès públic.
Destinataris: Les dades es comunicaran als encarregats de tractament que proveeixen els serveis TIC per compte del responsable del tractament. Les dades no es comunicaran a altres categories de destinataris, excepte en els casos previstos per la llei.
Drets de les persones interessades: Sol·licitar l'accés, rectificació o supressió de les dades, i la limitació o oposició al tractament. Podeu exercir els vostres drets presentant un escrit adreçat a la Secretaria de Polítiques Digitals (Carrer de Salvador Espriu, 45-51, 08908 L'Hospitalet de Llobregat) o mitjançant els formularis disponibles a aquest enllaç.
Informació addicional: Si voleu ampliar aquesta informació podeu consultar la informació addicional del tractament.

Punt TIC Generalitat de Catalunya Punt TIC