Setmanari Punt TIC - núm. 653

Si no veieu bé aquest butlletí entreu aquí

 
Punt TIC

Setmanari Punt TIC
08 de maig - núm. 653

 
 
Ludificació i innovació social digital: VIII Jornada Punt TIC i presó
 
Ludificació i innovació social digital: VIII Jornada Punt TIC i presó
 

Tindrà lloc el 7 de juny, de 9.00 a 14.00 h, al Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada, Barcelona. Els/les assistents podran conèixer experiències de ludificació de l’aprenentatge i les relacions socials en el marc de les institucions amb privació de llibertat i dels telecentres, Punt TIC o espais de laboratori digital. Ja us hi podeu inscriure!

 
 
Noies al YOMO
 
Collaborative Design for Smart Pupils: noies i tecnologia
 

El projecte europeu Collaborative Design for Smart Pupils també aborda la perspectiva de gènere, a l'hora de dissenyar un nou model d'escola i d'aprenentatge col·laboratiu. Les alumnes participants es vinculen a iniciatives com Technovation Challenge o WomanLiderTIC, que volen visibilitzar el paper de les dones al sector TIC i generar referents. Les escoles participants també organitzen activitats.

 
 
Dia Mundial de les Telecomunicacions, Internet i la Societat de la Informació 2017 a Barcelona
 
Big Data, eix del Dia Mundial de les Telecomunicacions i la Societat de la Informació 2017
 

 S'apropa el 17 de maig i la Unió Internacional de Telecomunicacions (ITU) ja ha donat a conèixer el tema en què se centrarà enguany el Dia Mundial de les Telecomunicacions i la Societat de la Informació: les dades massives o Big Data. Barcelona acollirà un dels esdeveniments organitzats al voltant de la diada: la taula rodona "Big Data for big impact".

 
 
 
 
LA XARXA
 

Zesty Zapus d`Ubuntu

Els Punt TIC participen a la festa de la nova versió d'Ubuntu

Zesty Zapus és la nova versió del sistema operatiu Ubuntu i la Comunitat Ubuntu de Catalunya organitza una festa per presentar-la. Serà dissabte 13 de maig, a Barcelona. Els Òmnia de la Fundació Marianao, Casal dels Infants del Raval i el Teb hi participen amb un taller conjunt sobre com organitzar tallers de coding amb Scratch.Segona trobada d`SmartCAT a Sant Feliu de Llobregat

El capítol català de City Protocol Society pren forma a Sant Feliu

El 28 d'abril va tenir lloc a l'Arxiu Comarcal del Baix Llobregat la segona trobada per posar en marxa SmartCAT, el capítol català de la City Protocol Society. Busca aprofitar el coneixement i l'experiència en les ciutats d'arreu per accelerar la transformació de ciutats i territoris d'influència mitjançant plataformes de col·laboració.Formació Punt TIC

Últims dies per respondre el sondeig sobre formació

Des de l'Oficina Tècnica demanem als dinamitzadors/ores de la xarxa que ens donin un cop de mà per pensar futures formacions. Amb aquesta enquesta volem saber quins temes t'interessen i en quines experiències voldries involucrar-te com a expert/a.Òmnia Banyoles

Programació de primavera, a l'Òmnia Banyoles

El programa de la primavera 2017 de l'Òmnia de Banyoles està ple de propostes tant per a adults, persones en situació d'atur i infants i joves. A més de l'oferta formativa, compta amb els espais d'accés lliure Aula Oberta i Club de Feina 2.0 i tràmits online. 
 
NOTÍCIES
 

Foto de grup Technovation Spain

Barcelona i Madrid acullen les finals estatals de Technovation Challenge

Technovation Challenge 2017 està arribant al final. Els dies 6 i 12 de maig, Barcelona i Madrid acullen les finals estatals. Els equips guanyadors participaran en la semifinal mundial. Des de gener, 370 noies, en 79 equips, han rebut el suport de 120 mentores per donar forma a un projecte emprenedor que utilitza la tecnologia per millorar la societat.

 

Programa Atípics

Últims dies per presentar candidatures al programa Atípics

Fins al 14 de maig es poden presentar candidatures a la convocatòria 2017 d'aquest programa. Busca emprenedors/ores d'entre 18 i 29 anys que tinguin una idea amb impacte positiu per a la societat. Els ofereix un procés d'acompanyament de set mesos i la possibilitat d'optar a 10 premis de 3.000 euros.

 
 
 
AGENDA
 
 
Coworking Spain Conference 2017
De l'11 al 12 de maig, Edificio Crea, Sevilla [+info]
Festa de presentació de Zesty Zapus d'Ubuntu
13 de maig, Soko Tech, Barcelona [+info]
Taula rodona: Big Data for Big Impact
17 de maig, Mobile World Centre, Barcelona [+info]
Jornada Programa: IX Jornada de Programació i Robòtica Educatives
20 de maig, Citilab-Cornellà, Cornellà de Llobregat [+info]
Edcamp Rural a Verdú
20 de maig, El Castell de Verdú [+info]
 
 
 
Setmanari de la Xarxa Punt TIC - Informació des de i per a la xarxa, produït pels i per a les persones usuàries de la xarxa i enviat per l'Oficina de dinamització de la Xarxa Punt TIC de Catalunya.
Contacte: oficina.tecnica (arrova) punttic.cat
Twitter  
Facebook  
Telegram  
Instagram  
You tube  
Linkedin

Informació bàsica sobre protecció de dades

Identificació del tractament: Persones usuàries de la Xarxa Punt TIC
Responsable del tractament: Secretaria de Polítiques Digitals amb domicili a Carrer de Salvador Espriu, 45-51, 08908 L'Hospitalet de Llobregat. La tramitació de la sol·licitud la realitza Colectic, SCCL (abans Associació per a Joves TEB) com a encarregada del tractament.
Finalitat del tractament: Per tenir coneixement de les persones que accedeixen a la Xarxa Punt TIC, registrar i gestionar les persones que accedeixen a la xarxa i mantenir informades les persones que ho sol·licitin. Efectuar estudis i informes de gènere. Activitats formatives. Usos estadístics.
Legitimació: Consentiment de les persones interessades que no formin part de la Xarxa Punt TIC però sol·licitin rebre el butlletí informatiu i, per a les persones que formin part de la Xarxa, missió realitzada en interès públic.
Destinataris: Les dades es comunicaran als encarregats de tractament que proveeixen els serveis TIC per compte del responsable del tractament. Les dades no es comunicaran a altres categories de destinataris, excepte en els casos previstos per la llei.
Drets de les persones interessades: Sol·licitar l'accés, rectificació o supressió de les dades, i la limitació o oposició al tractament. Podeu exercir els vostres drets presentant un escrit adreçat a la Secretaria de Polítiques Digitals (Carrer de Salvador Espriu, 45-51, 08908 L'Hospitalet de Llobregat) o mitjançant els formularis disponibles a aquest enllaç.
Informació addicional: Si voleu ampliar aquesta informació podeu consultar la informació addicional del tractament.

Punt TIC Generalitat de Catalunya Punt TIC