Setmanari Punt TIC - núm. 629

Si no veieu bé aquest butlletí entreu aquí

 
Punt TIC

Setmanari Punt TIC
21 de novembre - núm. 629

 
 
Cartell del m4SocialDay
 
m4Social Day: Les TIC x la inclusió social
 

m4Social Day és el punt de trobada de l'acció social, el món tecnològic i l'emprenedoria, amb l'objectiu d'ajudar i reforçar la innovació i la digitalització del tercer sector social en col·laboració amb administracions i empreses. Organitzat per m4Social, tindrà lloc aquest dijous, 24 de novembre, a Barcelona Activa (Llacuna, 162. Barcelona). Podeu consultar el programa i fer la inscripció!

 
 
Convocatòria oberta per participar a Yuzz 2016-2017
 
Convocatòria oberta per participar a Yuzz 2016-2017
 

El programa Yuzz s'adreça a joves d'entre 18 i 31 anys que vulguin desenvolupar una idea de negoci innovadora. Els ofereix un programa formatiu de cinc mesos i poden triar entre més de 50 centres, 11 dels quals es troben a Catalunya. Hi ha premis econòmics per als tres millors projectes, així com un viatge a Silicon Valley per als millors de cada centre. La inscripció és oberta fins al 2 de desembre.

 
 
Jennifer Struble, científica
 
Wisibilízalas, un projecte de la UPF per donar visibilitat a les dones en TIC
 

Només el 25% de les estudiants de carreres tècniques són dones. Calen referents perquè les noies joves vegin que l'enginyeria o les ciències són una opció per a elles. En resposta a aquesta necessitat, la Universitat Pompeu Fabra s'ha proposat donar visibilitat a Internet a les dones capdavanteres en tecnologia, a través del concurs Wisibilízalas.

 
 
 
 
LA XARXA
 

Impressora 3D del Club de Makers de Sant Feliu de Llobregat

Us presentem el Club de Makers de Sant Feliu de Llobregat

És una comunitat de persones que posen en pràctica àmbits com la fabricació digital, la robòtica, la impressió en 3D, la programació, l'electrònica o els drons. Cada dimecres a la tarda es troben a la Torre del Roser. És un espai on pot accedir tothom, independentment dels seus coneixements.Participants del taller de telèfons intel·ligents, a l`Òmnia de Tortosa

Taller de formació de telèfons intel·ligents, a l'Òmnia de Tortosa

L'Òmnia de Tortosa ha acollit un taller de telèfons intel·ligents per a gent gran. Els usuaris assidus al punt, majoritàriament gent gran, han pogut gaudir d'una activitat grupal, però amb atenció personalitzada, sobre l'ús i el funcionament dels telèfons intel·ligents, les tauletes i altres dispositius mòbils.Participants de l`Òmnia Badia del Vallès gravant programa de ràdio

Ràdio Badia: 5 anys d'èxit comunitari a l'Òmnia Badia del Vallès

Ràdio Badia va néixer fa 7 anys com un projecte de ràdio social, sorgit de la Fundació Privada Cívica Oreneta del Vallès. Participada per usuaris d'entitats i associacions, el sorgiment de l'Òmnia Casal Cívic Badia del Vallès, ara fa 4 anys, va suposar per a l'emissora una potenciació de la seva funció comunitària i social.Cartell dels cursos de l`Òmnia el Xup

L'Òmnia el Xup de Manresa començael curs amb un nou taller de música

Una de les novetats destacades d'aquest primer trimestre a l'Òmnia el Xup és el taller "Vine a fer deures amb música", una proposta dirigida als joves en què es pretén estimular l'aprenentatge de les matèries escolars amb conjunció amb obres musicals proposades pels dinamitzadors del punt. 
 
NOTÍCIES
 

Jornada TIC i joves. Reptes per a la inclusió

Disponibles els materials de la jornada "TIC i joves. Reptes per a la inclusió”

En aquesta jornada es va presentar l'estudi "TIC i joves. Reflexions i reptes per al treball educatiu", que inclou un decàleg sobre l'ús de les TIC per treballar amb joves. En el seu moment ja us en vam parlar. Ara, però, la Direcció General de Joventut ha publicat tots els materials de la jornada.

 

Taller-debat

Taller-debat "Identitats de gènere a les xarxes: riscos i potencialitats"

El 28 de novembre, el CNJC organitza aquest taller-debat que pretén analitzar la construcció de les identitats de gènere i de les violències masclistes en entorns digitals.

 

European Ada Awards

L'alacantina Nuria Oliver és una de les finalistes dels Premis Europeus Ada

El 14 de novembre s'han donat a conèixer les dones, noies i organitzacions finalistes dels Premis Europeus Ada. Entre elles, trobem a Nuria Oliver, enginyera en telecomunicacions i una de les dones informàtiques més citades a Espanya.

 
 
 
AGENDA
 
 
La construcció de la identitat a l’àmbit urbà
23 de novembre, Palau Macaya, Barcelona [+info]
m4Social Day: ICT x social inclusion
24 de novembre, Barcelona Activa [+info]
Lliurament de la 9a edició dels Premis Educaweb
24 de novembre, Petit Palau de la Música Catalana, Barcelona [+info]
#MetaDecidim: I Jornades/Hackató de desenvolupament participatiu del decidim.barcelona
Del 25 al 26 de novembre, Convent dels Àngels, Barcelona [+info]
iFest
20 de desembre, Cúpula Las Arenas, Barcelona [+info]
 
 
 
Setmanari de la Xarxa Punt TIC - Informació des de i per a la xarxa, produït pels i per a les persones usuàries de la xarxa i enviat per l'Oficina de dinamització de la Xarxa Punt TIC de Catalunya.
Contacte: oficina.tecnica (arrova) punttic.cat
Twitter  
Facebook  
Telegram  
Instagram  
You tube  
Linkedin

Informació bàsica sobre protecció de dades

Identificació del tractament: Persones usuàries de la Xarxa Punt TIC
Responsable del tractament: Secretaria de Polítiques Digitals amb domicili a Carrer de Salvador Espriu, 45-51, 08908 L'Hospitalet de Llobregat. La tramitació de la sol·licitud la realitza Colectic, SCCL (abans Associació per a Joves TEB) com a encarregada del tractament.
Finalitat del tractament: Per tenir coneixement de les persones que accedeixen a la Xarxa Punt TIC, registrar i gestionar les persones que accedeixen a la xarxa i mantenir informades les persones que ho sol·licitin. Efectuar estudis i informes de gènere. Activitats formatives. Usos estadístics.
Legitimació: Consentiment de les persones interessades que no formin part de la Xarxa Punt TIC però sol·licitin rebre el butlletí informatiu i, per a les persones que formin part de la Xarxa, missió realitzada en interès públic.
Destinataris: Les dades es comunicaran als encarregats de tractament que proveeixen els serveis TIC per compte del responsable del tractament. Les dades no es comunicaran a altres categories de destinataris, excepte en els casos previstos per la llei.
Drets de les persones interessades: Sol·licitar l'accés, rectificació o supressió de les dades, i la limitació o oposició al tractament. Podeu exercir els vostres drets presentant un escrit adreçat a la Secretaria de Polítiques Digitals (Carrer de Salvador Espriu, 45-51, 08908 L'Hospitalet de Llobregat) o mitjançant els formularis disponibles a aquest enllaç.
Informació addicional: Si voleu ampliar aquesta informació podeu consultar la informació addicional del tractament.

Punt TIC Generalitat de Catalunya Punt TIC