Warning message

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Una nova app permetrà a les persones sordes trucar al 112

Posted on 04/01/2016
icona de so
Escolta l'article
veu dona | home
Aplicació per a persones sordes
Aplicació per a persones sordes. 2015. Source: Tercer Sector. Licence: Tots els drets reservats

La Generalitat de Catalunya, Telefónica i la Federació d’Associacions Catalanes de Pares i Persones Sordes (ACAPPS) han signat un conveni de col·laboració per a la distribució d'una aplicació per a telèfons mòbils que permet a les persones sordes contactar fàcilment amb el telèfon d’emergències 112.
 

L'app funciona a través de pictogrames que recullen les emergències més freqüents i que inclouen el botó 'Avisar 112'. En prémer-lo s'activa un geolocalitzador per saber la posició del telèfon mòbil, i una pantalla on l'usuari pot introduir les seves dades personals i de salut, i informació referent a la persona que vol avisar. Des d'aquesta pantalla és des d'on s'avisa  al 112.

L'aplicació permet, a més, que l'usuari carregui les dades d'interès prèviament, per agilitzar el procés en cas d'emergència. Els operadors dels centres del telèfon 112 reben una alerta en pantalla en forma de missatge escrit que indica la posició geogràfica de la trucada, el telèfon des d’on truca i el tipus d’emergència segons el pictograma escollit per l’usuari.

En el marc del conveni, ACAPPS serà l’encarregada de fer la distribució limitada de l’aplicació de manera gratuïta dins del col·lectiu de persones sordes de Catalunya. També en farà difusió i en promourà la utilització dins dels seus àmbits d’actuació.

Font: Tercer Sector

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.