Warning message

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Informe sobre l'ús de les TIC i el comerç electrònic a les empreses 2014-2015

Posted on 19/01/2016
icona de so
Escolta l'article
veu dona | home
TIC i comerç electrònic
TIC i comerç electrònic, for Jaypeg. 2008. Source: Flickr. Licence: BY-NC

L'Observatori d’Empresa i Ocupació ha publicat el darrer informe sobre l'ús de les tic i el comerç electrònic a les empreses, a partir de les dades de l’enquesta anual duta a terme per l'INE en col·laboració amb IDESCAT. L’objectiu de l’informe és conèixer l’ús que es fa d’internet per part de les empreses catalanes, diferenciant-les entre les que tenen menys de 10 treballadors i les que en tenen més de 10.

Els resultats sobre l'equipament i l'ús de les TIC es refereixen al primer trimestre de 2015, mentre que la informació sobre el comerç electrònic i la interacció amb l’Administració pública fa referència a l'any 2014.

Els trets més destacats identificats a l’informe són:

  • En el primer trimestre de 2015, el 70% de les empreses amb menys de 10 treballadors disposa de connexió a internet i únicament el 30% disposa de pàgina web.
  • El 43,3% de les empreses de 10 o més persones ocupades utilitzen els mitjans socials per motius de feina en el primer trimestre de 2015; aquest percentatge es redueix al 27,2% en el cas de les empreses petites.
  • L’any 2014, el 93,2% de les empreses amb 10 o més persones ocupades han interaccionat amb l’Administració pública a través d’Internet enfront del 72% de les empreses que tenen menys de 10 persones ocupades.
  • El 20,3% de les empreses catalanes de 10 ocupats o més van realitzar vendes a través de comerç electrònic l'any 2014, dada que suposa una disminució d'1,6 punts respecte a l'any anterior, tot i que el volum de les vendes va superar els 40,7 milions d’euros, un increment interanual del 6%, corresponent a un 14% de les vendes totals realitzades per aquesta tipologia d’empreses.
  • L'import de les vendes d'aquestes empreses a través de les xarxes telemàtiques representa el 40,3% del seu volum de negoci, dada que es manté respecte a l'any anterior (40,5%) i es troba 7,6 punts per sobre de la mitjana espanyola (32,9%).

Segons les dades del Directori central d’empreses (DIRCE) publicades per l’INE i l’Idescat, en data 1 de gener de 2015 es comptabilitzen a Catalunya 594.498 empreses amb establiment, de les quals més de la meitat no té cap persona assalariada (56,1%) i un 38,7% en té entre 1 i 9. Per tant, el 94,8% de les empreses amb establiment tenen menys de 10 persones assalariades.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.