Warning message

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

El 75% dels participants al Fit4Jobs a Espanya han aconseguit feina

Posted on 05/01/2016
icona de so
Escolta l'article
veu dona | home
Fit4Jobs
Fit4Jobs. 2015. Source: Xarxa Punt TIC. Licence: BY-SA

Un total de 40 joves a tota Espanya han participat al Fit4Jobs, un programa pilot de formació en competències digitals. D'aquests, un total de 30 participants han estat contractats en diverses empreses nacionals.

Aquesta xifra representa una taxa d'èxit del 75%. Els participants han pogut aprendre nocions bàsiques de programació Java, gestió de bases de dades, treball en equip i habilitats socials per a la recerca de feina.

El projecte Fit4Jobs ha estat desenvolupat a Espanya per l'Asociación Comunidad de Redes de Telecentros a Andalusia i Catalunya. La Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la informació, i la Junta d'Andalusia, a través del Consorci Fernando de los Ríos, han estat les encarregades de gestionar el programa al territori. La selecció de persones candidates pels cursos de formació va començar al maig de 2015, amb la implicació dels Serveis d'Ocupació de Catalunya i Andalusia. També hi va participar la consultora internacional Everis, encarregada de les dinàmiques grupals i les entrevistes personals.

La Fundació Esplai ha coordinat la organització dels tres cursos, dos a Catalunya i un a Andalusia. L'activitat formativa, de 164 hores de durada, ha permès a les persones participants experimentar la metodologia “learning by doin” (“aprèn amb a pràctica”), basat en un enfocament de projecte i treball en equip.

El Fit4Jobs és un programa de la Comissió Europea per fomentar la ocupabilitat entre els més joves.
 

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.