Warning message

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Respires aire contaminat? Una aplicació t'ho dirà

Posted on 23/10/2013
icona de so
Escolta l'article
veu dona | home
Contaminació de l'aire. Imatge d'Ecologistes en Acció
Contaminació de l'aire. Imatge d'Ecologistes en Acció

Ecologistes en Acció, en col·laboració amb la Universitat Politècnica de Catalunya, vol desenvolupar una aplicació mòbil que informi la ciutadania de si l'aire que respira en aquell lloc i moment està contaminat o no. El projecte es finançarà a través de micromecenatge.

La contaminació afecta al 94% de la població en l’estat espanyol, segons els valors recomanats per l’Organització Mundial de la Salut. Causa 16.000 morts prematures anualment i s’associa directament amb malalties respiratòries (asma, infeccions i al·lèrgies) i cardiovasculars.

Ecologistes en Acció porta anys denunciant aquest situació, així com publicant informes que conscienciïn la ciutadania i pressionin els responsables polítics. Ara vol desenvolupar una aplicació mòbil que permeti als ciutadans de Catalunya i Madrid consultar si se superen els nivells de contaminació de l’aire, en lloc i temps real.

Per poder finançar el projecte tenen en marxa una campanya de micromecenatge. L'objectiu és aconseguir 3.000 euros abans del 24 de novembre.

L'app podrà ser descarregada gratuïtament en els dispositius mòbils amb sistemes Android. El software de l'aplicació serà lliure, distribuït sota Llicència Pública General de GNU (GNU/GPL).