Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Les escoles de Sant Feliu comencen a treure profit al maquinari entregat

Publicat el 19/09/2012
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inici
Sant Feliu Online
Sant Feliu Online

Comença el nou curs i cinc escoles de Sant Feliu de Llobregat gaudeixen dels nous ordinadors. El passat mes de juliol, vam realitzar un nou lliurament d'ordinadors a entitats de la ciutat, en concret a la comunitat educativa de Sant Feliu, el divuitè des de l'inici del programa, l'any 2003.

En aquesta ocasió, han estat 5 les institucions educatives que han rebut ordinadors i impressores en el marc del programa de lliurament d'equips informàtics a entitats de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat: l'Institut Olorda, l'Escola d'adults Mestre Esteve, l'Escola Monmany, l'Escola Salvador Espriu i l'Esplai Diversitat Lúdica.

Aquest lliurament ha consistit en 22 equips informàtics, 17 ordinadors amb monitor TFT i 5 impressores làser, que suma un total acumulat de 300 equips donats al teixit social des de l'inici del projecte. Aquests ordinadors, sortints del parc municipal d'ús corporatiu, es troben en perfecte estat d'ús i disposen de llicències originals del sistema operatiu Windows XP. A més, i amb l'objectiu de fomentar l'ús de programari lliure, també disposen de programari d'oficina com el paquet ofimàtic OpenOffice.org, programari de navegació per Internet com el navegador Mozilla Firefox o d'altres utilitats com el programa de retoc fotogràfic i disseny The Gimp. 

 Els ordinadors i impressores han estat cedits per contribuir en la inclusió digital del municipi ja que aquest projecte de cessió d'equips té un doble objectiu general, d'una banda, contribuir a la modernització de les entitats receptores i, d'altra, col·laborar en l'alfabetització digital de les persones a través del teixit associatiu.

En el cas concret d'aquest lliurament, els equips s'incorporaran a diverses aules d'aquests centres educatius locals. Es tracta de col·laborar en el treball diari amb les TIC a les escoles i aprofitar que ja són molts els centres educatius de la ciutat que ens han visitat al Punt TIC del Palau Falguera a través de l'activitat anual "Aula Digital", sessió informativa consistent en donar a conèixer als infants de primària i ESO (nens, nenes, nois i noies en edat escolar) així com el seus docents l'ús de les xarxes socials per part dels alumnes.

Aquest lliurament ha estat possible gràcies a la col·laboració del projecte municipal d'alfabetització digital "Sant Feliu On Line" de la Regidoria de noves tecnologies i el Departament d'Educació i Infància de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat que, en el marc d'aquesta intervenció conjunta, també es plantegen propiciar una futura trobada d'intercanvi de coneixement entre la comunitat educativa local sobre "innovació i ús creatiu de les TIC en educació", en la línia de la jornada que es va organitzar el 2011 sobre l"Ús segur de les xarxes socials: infants i joves" on van assistir unes 100 persones a l'auditori del Palau Falguera per participar en la xerrada-col·loqui sobre la seguretat dels menors a Internet.