Foto de perfil
Territori d'actuació
Baix Llobregat

Em dic Lidia Santiago sóc graduada en enginyeria informàtica per la Universitat Politècnica de Catalunya. He desenvolupat tota la meva carrera professional en la formació i dinamització digital. Actualment treballo com a dinamitzadora del Punt Òmnia de Torrelles de Llobregat i coordino un departament de formació STEAM.
Des de fa més de 5 anys la meva passió per l'educació tecnològica m'ha fet desenvolupar el meu interès per la robòtica, la programació educativa i la fabricació digital com a eina de canvi. Sent formadora d'infants, joves, formadora de formadors i coordinadora de projectes d'innovació digital. 

Experteses

Programació
He desenvolupat pàgines web amb llenguatge .php java i python i gràcies a la meva formació acadèmica he treballat amb diferents llenguatges de programació d'alt nivell.
Impressió 3D
He participat activament en conferències i jornades fent de tallerista de la fabricació digital amb eines com les impressores 3D.
Robòtica Creativa
Des de fa més de 5 anys treballem amb robòtica educativa a l'aula amb eines com poden ser les de Lego Education, Makeblock, microBit o les plaques microcontrolades d'Arduino.
Innovació social digital
Actualment, al Punt Òmnia de Torrelles intentem encabir les eines d'innovació digital en la majoria del possible en les activitats i tallers de l'espai, per fomentar la innovació social digital amb diferents col·lectius.
Scratch
He desenvolupat diferents projectes amb l'eina de programació per blocs d'Scratch i ens serveix com a un recurs òptim per a la introducció de la programació en els més joves o les persones usuàries que s'inicien.
ACTIC avançat
Actualment desenvolupem el curs de formació d'ACTIC nivell mig al Punt Òmnia.
Desenvolupament web
GNU/Linux