Setmanari Punt TIC - núm. 655

Si no veieu bé aquest butlletí entreu aquí

 
Punt TIC

Setmanari Punt TIC
22 de maig - núm. 655

 
 
Portada de l`informe
 
Hi ha 2.000 organitzacions implicades en la innovació social digital a Europa
 

Així ho recull l'informe "What next for digital social innovation?, que mapeja els projectes i organitzacions que utilitzen la tecnologia per fer front als reptes socials. També explora les barreres per al creixement de la innovació social digital.

 
 
Ludificació i innovació social digital: VIII Jornada Punt TIC i presó
 
En quin taller de la VIII Jornada Punt TIC i Presó participareu?
 

Dimecres 7 de juny, tindrà lloc a Barcelona la VIII Jornada Punt TIC i Presó. El programa inclou quatre tallers simultanis sobre Code Club, fabricació digital, realitat virtual i neurodidàctica. Difícil triar-ne només un, oi? Doncs caldrà fer-ho en el moment d'inscriure-s'hi! Hi ha places limitades.

 
 
Trobada sobre innovació social digital
 
Aquest dijous, Jornada sobre els reptes i oportunitats de la ciència i la innovació obertes
 

El 25 de maig tindrà lloc a Barcelona la jornada "El nou paradigma de ciència i innovació obertes: reptes i oportunitats per a Catalunya". Forma part de les jornades de treball sobre l'articulació de la quàdruple hèlix en el sistema d'innovació de Catalunya.

 
 
 
 
LA XARXA
 

Jornades 2.0: El moviment Maker i els Ateneus de Fabricació Digital

Nova cita amb les Jornades 2.0: El moviment Maker i els Ateneus de Fabricació Digital

Adrián Garcés, de Petits Enginyers i de Makers Sud, i la Núria Martínez, de l'Ateneu de Fabricació de Les Corts seran els ponents d'aquesta nova edició de les Jornades 2.0 de Valls. La xerrada tindrà lloc a l'Hotel Class de Valls, a les 19.00 hores del dijous 25 de maig.Passa’m memòria: taller intergeneracional a l`Òmnia PES La Mina

Passa'm memòria: taller intergeneracional a l'Òmnia PES La Mina

Per tercer any, l'Òmnia PES La Mina du a terme aquesta proposta amb alumnes de l'institut Manuel Vázquez Montalbán i persones grans del Servei de Dinamització de la Gent Gran de l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs. Busca l’intercanvi socioeducatiu entre joves i gent gran de la ciutat!Xerrada “Com organitzar tallers de coding amb Scratch per a nens i nenes”

Presentació de la xerrada “Com organitzar tallers de coding amb Scratch per a nens i nenes”

El 13 de maig Marc Pascual de l'Espai Tecnològic del Casal dels Infants del Raval, Pep Oliveras de l'Òmnia Marianao i Martina Mayrhofer de l'Òmnia del Teb van fer una xerrada sobre Scratch a la festa Ubuntu que va tenir lloc a Barcelona. Ara han compartir la presentació que hi van fer servir.Concurs de logotips per unificar la imatge dels tres Òmnia de Ripoll

Concurs de logotips per unificar la imatge dels tres Òmnia de Ripoll

Els tres Òmnia de Ripoll volen unificar els logos de tots tres centres i han organitzat un concurs perquè els/les participants dels punts puguin fer les seves propostes. El certamen representa un punt de partida dels valors que fonamenten l'acció dels tres centres: la cohesió, la participació ciutadana i les TIC. 
 
NOTÍCIES
 

Robòtica educativa a Fundación Esplai

La Comunidad de Telecentros celebra el Dia d'Internet amb un webinar sobre robòtica

El 17 de maig Gabriel González de la Fundación Esplai va fer un webinar centrar en el robot educatiu Zowi (es pot tornar a visualitzar en aquest enllaç) i a la tarda els telecentres d'arreu de l'estat van compartir experiències a través de videoconferència.

 

Imatge del concurs de fotografia de WSIS Forum 2017

Com ajuden les TIC a l'assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible?

World Summit on the Information Society Forum (WSIS) organitza un concurs fotogràfic i anima la ciutadania a participar-hi amb imatges que reflecteixin com "persones i organitzacions aprofiten el poder de les TIC per fer la diferència". S'hi poden presentar obres fins al 22 de maig.

 

Espai de coworking

5 tendències del coworking en 2017

El blog Worktel planteja algunes de les tendències predominants que s'aplicaran als espais de coworking al llarg del 2017. Us les expliquem!

 
 
 
AGENDA
 
 
Jornada "El nou paradigma de ciència i innovació obertes: reptes i oportunitats per a Catalunya"
25 de maig, Sala d'actes de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya, Barcelona [+info]
Jornades 2.0: El moviment Maker i els Ateneus de Fabricació Digital
25 de maig, Hotel Class, Valls [+info]
Bizbarcelona 2017
Del 31 de maig al 1 de juny, Fira de Barcelona - Recinte Montjuïc [+info]
VIII Jornada Punt TIC i presó: Ludificació i innovació social digital
7 de juny, Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada, Barcelona [+info]
 
 
 
Setmanari de la Xarxa Punt TIC - Informació des de i per a la xarxa, produït pels i per a les persones usuàries de la xarxa i enviat per l'Oficina de dinamització de la Xarxa Punt TIC de Catalunya.
Contacte: oficina.tecnica (arrova) punttic.cat
Twitter  
Facebook  
Telegram  
Instagram  
You tube  
Linkedin

Informació bàsica sobre protecció de dades

Identificació del tractament: Persones usuàries de la Xarxa Punt TIC
Responsable del tractament: Secretaria de Polítiques Digitals amb domicili a Carrer de Salvador Espriu, 45-51, 08908 L'Hospitalet de Llobregat. La tramitació de la sol·licitud la realitza Colectic, SCCL (abans Associació per a Joves TEB) com a encarregada del tractament.
Finalitat del tractament: Per tenir coneixement de les persones que accedeixen a la Xarxa Punt TIC, registrar i gestionar les persones que accedeixen a la xarxa i mantenir informades les persones que ho sol·licitin. Efectuar estudis i informes de gènere. Activitats formatives. Usos estadístics.
Legitimació: Consentiment de les persones interessades que no formin part de la Xarxa Punt TIC però sol·licitin rebre el butlletí informatiu i, per a les persones que formin part de la Xarxa, missió realitzada en interès públic.
Destinataris: Les dades es comunicaran als encarregats de tractament que proveeixen els serveis TIC per compte del responsable del tractament. Les dades no es comunicaran a altres categories de destinataris, excepte en els casos previstos per la llei.
Drets de les persones interessades: Sol·licitar l'accés, rectificació o supressió de les dades, i la limitació o oposició al tractament. Podeu exercir els vostres drets presentant un escrit adreçat a la Secretaria de Polítiques Digitals (Carrer de Salvador Espriu, 45-51, 08908 L'Hospitalet de Llobregat) o mitjançant els formularis disponibles a aquest enllaç.
Informació addicional: Si voleu ampliar aquesta informació podeu consultar la informació addicional del tractament.

Punt TIC Generalitat de Catalunya Punt TIC