Setmanari Punt TIC - núm. 644

Si no veieu bé aquest butlletí entreu aquí

 
Punt TIC

Setmanari Punt TIC
06 de març - núm. 644

 
 
El Concurs europeu d`innovació social 2017 posa el focus en la inclusió digital
 
El Concurs europeu d'innovació social 2017 posa el focus en la inclusió digital
 

El certamen aboga per un canvi tecnològic i una transformació digital més inclusius. En una jornada celebrada a Atenes el 28 de febrer, s'han donat a conèixer les bases de la convocatòria, que atorgarà tres premis de 50 mil euros a les millors idees per a la inclusió digital. El període per participar-hi acaba el 7 d'abril.

 
 
Breakers
 
La cultura maker arriba als joves en situació de vulnerabilitat
 

El programa Breakers: fabrícate un nuevo mundo de la Fundació Orange ofereix formacions de fabricació digital a joves amb pocs recursos. Els cursos es realitzaran a Fab Labs d'arreu de l'estat a partir d'aquest mes de març. A Catalunya se n'oferiran dos: al Fab Lab Tinkerers de Castelldefels i al Soko Tech de Barcelona. Començaran el 9 de març.

 
 
Collaborative Design for Smart Pupils
 
El projecte Smart Pupils visita l'Smart City Congress de Barcelona
 

L'Institut Ernest Lluch participa al projecte europeu Collaborative Design for Smart Pupils. Els i les alumnes van visitar l'Smart City Congress de Barcelona, per conèixer les solucions smart que s'estan implementant a les grans ciutats. Aprendre de la vida real i més enllà dels llibres esdevé un factor motivacional important.

 
 
 
 
LA XARXA
 

Scratch

Programació amb Scratch a Vilablareix

Scratch és el llenguatge de programació que permet, en un entorn visual, programar històries multimèdia, jocs i tot allò que vulguem. El Punt TIC de Vilablareix ofereix una formació introductòria gratuïta per aprendre a programar amb aquest llenguatge. Participants de l`Òmnia JIS-Arrels descobreixen la fabricació digital

Participants de JIS-Arrels descobreixen la fabricació digital

Les 10 participants del taller "TIC entre dones" de l'Òmnia JIS-Arrels han conegut de primera mà l'Espai Social de Fabricació, a L'Hospitalet de Llobregat. La visita ha consistit en una introducció a la impressió 3D i un taller de disseny d'un clauer personalitzat. 
 
NOTÍCIES
 

Campus Jove: Innovació + Creativitat + Tecnologia

Campus Jove: Innovació + Creativitat + Tecnologia

La Fundació Pere Tarrés, amb la col·laboració d'altres entitats, presenta una proposta formativa per a l'estiu adreçada als i a les joves. Concretament, Campus Jove busca nois i noies d'entre 14 i 17 anys que vulguin conèixer la realitat virtual, la música electrònica, les gimcanes Mobile, la robòtica i la programació.

 

Sessió CatLabs a Manresa

Agents d'innovació de la Catalunya Central coneixen el programa CatLabs

Les sessions de presentació del programa CatLabs arriben al seu equador amb la trobada realitzada l'1 de març a Manresa. S'hi han donat cita una quinzena d'agents d'innovació de la Catalunya Central, amb l'objectiu de conèixer el Programa i la Xarxa CatLabs, així com per intercanviar experiències i generar sinergies.

 

Logo ITworldEdu 9

ITworldEdu arriba a la novena edició, el 21 i 22 de març

ITworldEdu té com a propòsit compartir les novetats tecnològiques, experiències educatives i les aplicacions innovadores de la tecnologia per facilitar que la demanda educativa i l’oferta TIC de productes i serveis de tecnologia educativa tinguin el seu punt de trobada.

 
 
 
AGENDA
 
 
Inauguració del capítol català de BECON Global
9 de març, Cibernàrium - Edifici MediaTIC, Barcelona [+info]
Què és la Indústria 4.0?
9 de març, Ateneu Barcelonès, Barcelona [+info]
Alfabetització digital II (iniciació a la informàtica i ofimàtica)
Del 14 de març al 13 d'abril, Telecentre (edifici formació d'adults), El Pont de Suert [+info]
Projeccions del Dia de les Dones
17 de març, Centre Cívic Convent de Sant Agustí, Barcelona [+info]
 
 
 
Setmanari de la Xarxa Punt TIC - Informació des de i per a la xarxa, produït pels i per a les persones usuàries de la xarxa i enviat per l'Oficina de dinamització de la Xarxa Punt TIC de Catalunya.
Contacte: oficina.tecnica (arrova) punttic.cat
Twitter  
Facebook  
Telegram  
Instagram  
You tube  
Linkedin

Informació bàsica sobre protecció de dades

Identificació del tractament: Persones usuàries de la Xarxa Punt TIC
Responsable del tractament: Secretaria de Polítiques Digitals amb domicili a Carrer de Salvador Espriu, 45-51, 08908 L'Hospitalet de Llobregat. La tramitació de la sol·licitud la realitza Colectic, SCCL (abans Associació per a Joves TEB) com a encarregada del tractament.
Finalitat del tractament: Per tenir coneixement de les persones que accedeixen a la Xarxa Punt TIC, registrar i gestionar les persones que accedeixen a la xarxa i mantenir informades les persones que ho sol·licitin. Efectuar estudis i informes de gènere. Activitats formatives. Usos estadístics.
Legitimació: Consentiment de les persones interessades que no formin part de la Xarxa Punt TIC però sol·licitin rebre el butlletí informatiu i, per a les persones que formin part de la Xarxa, missió realitzada en interès públic.
Destinataris: Les dades es comunicaran als encarregats de tractament que proveeixen els serveis TIC per compte del responsable del tractament. Les dades no es comunicaran a altres categories de destinataris, excepte en els casos previstos per la llei.
Drets de les persones interessades: Sol·licitar l'accés, rectificació o supressió de les dades, i la limitació o oposició al tractament. Podeu exercir els vostres drets presentant un escrit adreçat a la Secretaria de Polítiques Digitals (Carrer de Salvador Espriu, 45-51, 08908 L'Hospitalet de Llobregat) o mitjançant els formularis disponibles a aquest enllaç.
Informació addicional: Si voleu ampliar aquesta informació podeu consultar la informació addicional del tractament.

Punt TIC Generalitat de Catalunya Punt TIC