Fins al pròxim dilluns 3 de juny, a les 14 hores, les candidatures a la desena edició dels Premis DonaTIC podran ser proposades per la mateixa dona candidata o per qualsevol altra persona.

Imatge de dona
Imatge de dona. 2020. Tipus de lletra: Pexels. Llicència: BY-SA.

La Secretaria de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya ha presentat la desena edició dels Premis DonaTIC. La reeixida convocatòria ha començat amb l’obertura del termini de presentació de candidatures. Així doncs, fins al pròxim dilluns 3 de juny, a les 14 hores, les persones que ho desitgin podran tramitar la sol·licitud. De fet, les candidatures podran ser proposades per la mateixa dona candidata o per qualsevol altra persona física o jurídica. En concret, es preveuen vuit categories (Emprenedora, Empresària, Professional, Acadèmica/Investigadora, Divulgadora, DonaTIC Revelació, Estudiant TIC i iniciatives referents) i sis subcategories (dins d’Estudiant TIC, hi ha Estudiant TIC Universitària, Estudiant TIC FP, Estudiant TIC de requalificació o millora de les habilitats i Estudiant TIC de doctorat i dins d’iniciatives referents, hi ha Iniciativa Referent Empresarial i Iniciativa Referent Entitat, Centre Formatiu o Institució). De fet, les categories i les subcategories són excloents, és a dir, una candidatura només pot presentar-se a una secció. També, els guardons tenen un caràcter honorífic i la voluntat és fer un reconeixement públic de la persona.

L’objectiu dels Premis DonaTIC, que formen part del Pla DonaTIC de la Generalitat de Catalunya, és reconèixer i donar visibilitat al paper fonamental de les dones en el món professional, empresarial i acadèmic de les noves tecnologies, així com oferir noves referents a nenes i noies i promoure les vocacions en ciència, en tecnologia, en enginyeria i en matemàtiques. L’acte de lliurament tindrà lloc en el marc del Dia d’Ada Lovelace, que es commemora el segon dimarts d’octubre, en reconeixement de qui va ser la primera programadora.

Les persones interessades poden presentar la candidatura a través d’aquest enllaç en línia.