Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Nova versió en català de l'Open Office

Publicat el 15/09/2008
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inici
Nova versió en català de l'Open Office
Nova versió en català de l'Open Office

Segurament no tots els lectors i lectores d'aquest reportatge utilitzen habitualment l'Open Office. Ja se sap: el procés d'adopció de nou programari de vegades és lent però val la pena d'anar fent l'esforç corresponent per normalitzar les eines ofimàtiques que fem servir cada dia.

I més quan coincideixen dos dels eixos amb què treballa majoritàriament la Xarxa Punt TIC: el programari lliure i el català. Així doncs, la presentació de la traducció al català de l'Open Office 2.4 és una bona ocasió per fer el pas i incorporar-nos als usuaris creixents del paquet ofimàtic de programari lliure més destacat que existeix en aquests moments.

Val la pena recordar que aquest conjunt d'eines ofimàtiques cobreix totes les necessitats que puguem tenir. Consta dels processador de textos Writer, del full de càlcul Calc, dels gestor de bases de dades Base, del programari de presentacions Impress i de l'eina de dibuix Draw. Tot un conjunt d'elements, doncs, que ens permet fer tota la feina diària, fins i tot de manera compatible amb d'altres aplicacions ofimàtiques.

Cal afegir-hi encara que Open Office permet guardar els documents en multitud de formats, entre els quals hi ha l'estàndard OpenDocument Format, aprovat per organismes internacionals per tal de garantir la compatibilitat futura dels documents, així com en el format “.doc” de Microsoft. L'aparició de la traducció catalana de la versió 2.4 de l'Open Office, per tant, ens pot ajudar a adoptar-lo definitivament. Trobarem tota la informació que necessitem a per a la descàrrega i utilització de l'Open Office al web de Softcatalà.

Etiquetes: