Resum Noticia:

Softcatalà presenta la traducció al català de la versió 2.4.0 del GIMP, el popular programa de codi lliure i multi-plataforma de retoc fotogràfic i composició artística professional.

 

Descripció:

El GIMP és ideal per a fotògrafs, dissenyadors de web i en general per a qualsevol persona que vulgui editar o composar imatges digitals, ja que el GIMP permet treballar en tècniques avançades de disseny gràfic: canals, capes, màscares, eines de selecció intel·ligents i eines per fer correccions de nivells i corbes de color.

Com a novetats del nou GIMP 2.4.0 destaquen:

  • Reorganització dels menús: el nou GIMP està pensat per a millorar la sensació de l'usuari. Els menús són més coherents i cada opció de menú està ben explicada, així serà més senzill de trobar quin filtre es vol utilitzar.
  • Noves eines de selecció: amb el nou GIMP ara serà més fàcil de seleccionar els objectes del primer pla, per a retallar-los o aplicar-los un filtre de color.
  • Noves eines d'edició: amb la nova eina clona amb perspectiva es poden eliminar objectes de les fotografies, encara que el fons no sigui pla ni homogeni.
  • Nova eina cicatritza: amb l'eina cicatritza es poden arreglar les taques de la fotografia.
  • Filtre especial per eliminar els ulls vermells.
  • Nous tipus de format:permet obrir fitxers PS, PDF, imatges vectorials SVG, pinzells ABR i icones del Vista.
  • Els filtres ara es poden programar tant amb Python, com amb Scheme, com una altra variant més lleugera del LISP.

En el cas concret de la plataforma Windows el procés d'instal·lació també ha sofert una sèrie de canvis respecte de les versions anteriors. Anteriorment el GIMP podia estar en català o en qualsevol altre idioma mentre que el sistema operatiu estava configurat en castellà, en francès o en anglès. A partir del GIMP 2.4.0 s'ha integrat el sistema d'idioma amb el sistema operatiu, això vol dir que per tenir el GIMP en català cal anar al Tauler de control - Opcions regionals i d'idioma i seleccionar l'idioma català.

Per altra banda també cal destacar que l'organització GIMP.org ha fet coincidir la sortida del GIMP amb una renovació de l'estètica del seu lloc web.

Podeu baixar-vos el GIMP 2.4.0 en català del rebost de programes de Softcatalà.

Podeu trobar més informació i tutorials del GIMP al wiki de Softcatalà.

Softcatalà és una associació sense afany de lucre que treballa per la normalització de la llengua catalana en el sector informàtic relacionat amb Internet i les noves tecnologies, a partir de la traducció de programari lliure i de distribució gratuïta. Per a més informació sobre els programes que aquesta associació ha traduït al
català, podeu consultar el seu lloc web a http://www.softcatala.org.