Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

La Xarxa Pilot de Telecentres de Programari Lliure inicia el seu desplegament

Publicat el 27/10/2006
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inici
Resum Noticia:
plLa Xarxa Pilot de Telecentres de Programari Lliure ha començat el seu desplegament pel territori català i ja hi ha alguns telecentres instal·lats.
Descripció:

Aquests punts públics d'accés a internet disposen d'aplicacions de codi lliure i formen part de la Xarxa de Telecentres de Catalunya (XTC). La Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI) impulsa aquest projecte com un element per difondre el coneixement del programari lliure en català a tot el país.

La prova pilot la integren 30 nous telecentres i 10 més, ja existents, que migraran els seus sistemes a programari lliure. 22 telecentres de programari lliure ja disposen de les instal·lacions i el maquinari i començaran a funcionar en els propers dies. Aquests 22 primers telecentres es troben ubicats a La Seu d'Urgell, Tremp, Arenys de Munt, Cerdanyola del Vallès, Granollers, Rubí, Sant Celoni, Sant Feliu de Codines, Sant Vicenç de Montalt, Santa Maria de Queralt, Reus, Tarragona, Artés, Hostalets de Pierola, Sallent, Sant Joan de les Abadesses, Torroella de Montgrí, Tàrrega, Móra d'Ebre, Miravet, Santa Bàrbara i Tortosa.

 

 

L'aposta pel programari lliure

El programari lliure és una de les apostes de la Generalitat de Catalunya com a eix d'innovació tecnològica per situar Catalunya com a país avançat en la societat del coneixement. El programari lliure es pot modificar, utilitzar i distribuir lliurement, fet que permet adaptar i traduir les aplicacions informàtiques existents a les necessitats dels usuaris finals. Els telecentres basats en programari lliure, com tots els que formen la XTC, tenen com a objectiu l'equilibri territorial de Catalunya i la cohesió digital en la societat del coneixement.

 

 

 

Equipament dels telecentres

Els nous telecentres de programari lliure disposen d'un servidor de terminals GNU/Linux, impressores, un projector multimèdia i tenen entre 5 i 9 terminals lleugers. Pel què fa al programari, els equips ofereixen aplicacions ofimàtiques, multimèdia i d'internet, com per exemple, navegadors web, clients de correu o programes de missatgeria instantània.

La Xarxa Pilot de Telecentres de Programari Lliure compta amb un servei de manteniment, assistència tècnica i monitorització remota. Properament, a cada telecentre, hi haurà, durant 4 hores al dia, un dinamitzador que formarà, orientarà i explicarà als usuaris el funcionament del programari lliure. Aquesta mateixa setmana han començat a Monblanc, a la Conca de Barberà, els cursos de formació per dinamitzadors.