Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Els beneficis de l’ús de veles solars en missions de la NASA

Publicat el 13/09/2021
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inici
Veles solars
Veles solars , per Pexels. 2018. Llicència: BY-SA

El 21 de setembre la doctora Ariadna Farrés, que ha dedicat gran part de la seva carrera científica a l’estudi de les veles solars per a missions espacials, explicarà els beneficis del seu ús. Una conferència en línia de Women4Space Barcelona. Inscripcions obertes.

Les veles solars són un sistema alternatiu de propulsió que aprofita la pressió de la radiació solar per impulsar una nau espacial. L’impacte i la reflexió dels fotons emesos pel Sol sobre la superfície de la vela produeixen una força en direcció contrària al Sol que accelera la nau espacial. Tot i que pot semblar una manera romàntica de navegar per l’espai, les veles solars han captat l’interès de la comunitat aeroespacial des dels anys setanta, quan Carl Sagan va popularitzar la idea. Ara s’han realitzat diverses missions de prova amb veles solars (IKAROS i Nano-Sail el 2010, LightSail-1 2015 i LightSail-2 2019) i podem esperar més en el futur.

El proper 21 de setembre a les 18.30 hores la doctora en matemàtiques Ariadna Farrés realitza una conferència en línia organitzada per Women4Space Barcelona. Ariadna ha dedicat gran part de la seva carrera científica a l’estudi de les veles solars per a missions espacials i explicarà els beneficis del seu ús així com calcular les trajectòries i maniobres necessàries, quina tècnica canvia en funció de l'ús de veles solars o sistemes de propulsió química. Podeu registrar-vos aquí.