Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

El Pla PIMESTIC, fomentant l'ús de les Noves Tecnologies en les PIMES

Publicat el 29/04/2008
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inici

El Pla PIMESTIC és un projecte per millorar la competitivitat de les petites i mitjanes empreses catalanes mitjançant la introducció i la utilització eficient de les TIC, impulsada per la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI) i pel Centre d’Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM).

Aquest pla es va posar en funcionament el desembre de 2007 i es desenvoluparà fins el 2010. Contempla diverses actuacions, tant en l’àmbit territorial com en el sectorial, per augmentar la percepció del valor de les TIC entre els empresaris catalans i accelerar el procés d’adopció de noves solucions tecnològiques. El pressupost del Pla PIMESTIC és de 5 milions d’euros anuals.

El projecte té 3 eixos d’actuació: difusió i sensibilització; assessorament i orientació, i implementació i finançament de les TIC.

Jornades territorials i sectorials

Des de desembre de 2007 les comarques catalanes acullen les Jornades PIMESTIC, on s'informa sobre els avantatges d'implantar les TIC en el negoci. Les properes jornades són aquestes:

 

 

També es comencen a realitzar les Jornades sectorials, les quals, amb format de tallers, jornades i seminaris, estan orientades a l’impuls de les TIC en determinats sectors, en els quals es posaran en comú necessitats i/o mancances de les TIC del sector.

 

Servei d'orientació per a empreses

El servei d’orientació que ofereix el Pla PIMESTIC és un servei facilitat per la Generalitat de Catalunya per mitjà del qual una persona experta en TIC i en processos de negoci analitza el nivell d’implantació i l’ús de les TIC a l'empresa que demanana aquest servei. Aquest professional ofereix una diagnosi de l'estat de digitalització actual de l'empresa i també una proposta de millores basada en l’ús de les TIC que ha de permetre que l'empresa sigui més competitiva, redueixi costos i/o augmenti les vendes.

 

El paper dels telecentres

Els telecentres són un agent molt rellevant en l'àmbit de les Noves Tecnologies i els responsables del Pla PIMESTIC volen sentir les seves opinions i propostes per a les jornades sectorials i d'altres iniciatives del pla. Podeu expressar-les en aquest fòrum.

A més, el Pla PIMESTIC posa a l'abast de tots els telecentres material de difusió del projecte. Si esteu interessats en tenir-lo, us podeu posar en contacte amb l'oficina tècnica de l'XTC (oficina.tecnica@xarxa365.cat) i us el facilitaran.

 

Més informació: Web del Pla PIMESTIC