Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

El Govern aprova el certificat oficial per acreditar les competències en TIC

Publicat el 27/02/2008
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inici

Amb aquest certificat aprovat pel Govern de Catalunya es podran acreditar els coneixements sobre les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC)

El Govern de Catalunya ha aprovat, el 19 de febrer, el model d'acreditació de coneixements i competències en Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC). El Govern pretén que aquesta acreditació es converteixi en el certificat oficial de competències bàsiques en TIC a Catalunya. D'aquesta manera, existirà un certificat estàndard que servirà davant qualsevol instància pública o privada per acreditar les competències en TIC.
Aquesta acreditació estandarditzarà el coneixement de conceptes genèrics sobre la Societat de la Informació, la cultura digital i les bones pràctiques en aquest àmbit. Ara per ara, no valorarà els coneixements de productes concrets.

Certificats segons el nivell

El model d'acreditació estableix tres diferents certificats segons el nivell de coneixement: iniciació, bàsic i avançat. Tots els ciutadans i ciutadanes majors de 16 anys podran examinar-se per poder obtenir un d'aquests certificats. Les proves es realitzaran en línia en centres homologats, que seran limitats i tant de titularitat pública com de titularitat privada.
Està previst començar la implementació d'aquest model en el període 2008-2009. Al principi, es començaran a acreditar els nivells inicial i bàsic i, en una segona fase, s'acreditarà el nivell avançat.
L’acord també inclou la creació d’una comissió de seguiment, presidida pel secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, que promourà les actuacions oportunes per fer efectiva la implementació de l’acreditació.

 

IT Txartela, el certificat de competències bàsiques en TIC d'Euskadi

A la Comunitat Autònoma Basca compten amb la seva pròpia acreditació TIC des de fa uns anys. IT Txartela és un sistema de certificació de competències bàsiques en TIC que acredita els coneixements que una persona té en eines informàtiques (Windows, Microsoft Office, sistema operatiu Linux, OpenOffice, etc.) i Internet. La targeta IT Txartela consta de 30 mòduls d'acreditació. Els examens es realitzen als centres de la xarxa KZgunea i l'entitat certificadora és l'European Software Institut.

Més informació: Acreditació de coneixements i competències en tecnologies de la informació i comunicació

Podeu donar la vostra opinió o plantejar els dubtes que us sorgeixen al fòrum sobre l'ACTIC.

 

Afegeix un nou comentari

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.