Fins i tot en el cas de còpies automàtiques, si la còpia es guarda en el mateix local on hi ha l'ordinador que es copia, hi ha diferents tipus d'incidents que ens poden deixar sense original ni còpia. Així ha passat dotzenes de vegades a causa d'incendis o inundacions, per exemple. I així ha passat també en el cas d'autònoms o petites empreses en què s'ha perdut o robat el portàtil... que anava en la seva bossa o maleta que contenia igualment els CD o llapis de memòria on s'havien enregistrat les darreres còpies de seguretat.

Per a un autònom, professional o petita empresa perdre les dades de treball diari pot ser fatal. I també és un cop molt dur perdre de cop tota una col·lecció de música o de vídeos, o perdre les fotos familiars acumulades des que es va comprar la primera càmera digital. Aquestes desgràcies passen sovint i en certa mesura –perdre algun fitxer, o perdre el treball de tot un dia- s'hi ha trobat tothom. I no serà perquè no hi hagi en aquests moments elements suficients per fer de magatzem segur de totes les nostres dades. Justament, algun dia parlarem de la possibilitat d'enviar les dades via ADSL a empreses de seguretat que han muntat sistemes per rebre diàriament la nostra informació –o la part de la nostra informació que hagi canviat- i reenviar-nos-la, si cal, a qualsevol moment.

Però avui hi ha també prou elements –especialment els discos USB externs- de molta capacitat i suficient velocitat que copien fàcilment la nostra informació més valuosa. Feta la còpia, podem desconnectar el disc sense cap problema i portar-lo a lloc segur. Els costos d'aquests discos, la velocitat i la fiabilitat han millorat extraordinàriament en els darrers mesos i s'anuncien, per exemple, discos externs d'un Terabit (1000 Gb) per menys de 150 euros. Només cal buscar al Google per trobar-los fàcilment. A nivell personal això ens porta a considerar el concepte de "dipòsit d'informació" personal o familiar, o sigui el "contenidor" dels fitxers de text o de dades personals, de música o audiovisuals que es van acumulant al llarg de temps, sempre accessibles sigui quin sigui l'ordinador que fem servir. Un "contenidor" del qual hem de fer també sovint còpies de seguretat, evidentment…