La vuitena edició dels premis DonaTIC donaran a conèixer les propostes guanyadores l’11 d’octubre. Els guardons reconeixen el paper fonamental de les dones en el món professional, empresarial i acadèmic de les tecnologies.

Els premis són tot un referent en el reconeixement i la divulgació del paper i el talent de les dones en l’àmbit tecnològic. Van néixer l'any 2015 i han presentat 621 candidatures en total. Aquests guardons compten amb vuit categories i dues subcategories que són excloents i cada candidata només pot ser-ho d’una categoria. S’agrupen en tres àmbits: professional; acadèmic i de revelació, i de divulgació i iniciatives referents.

Candidatures presentades el 2022

Hi ha dues categories que acumulen més candidatures: la d’emprenedoria, amb catorze, i les iniciatives referents, que en suma quinze. La d'estudiant TIC en té dotze (sis per a la subcategoria d’Universitària i sis per a la d’FP) i la professional, onze. Pel que fa a la d'empresària i divulgadora, en sumen vuit cadascuna. Per últim, la d'acadèmica/investigadora, acumula set, mentre que la de revelació compta amb cinc.

La novetat d'enguany donarà mencions i premis especials gràcies a la col·laboració d’entitats vinculades a l’àmbit TIC, com l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, l’Estratègia NewSpace de Catalunya o la Universitat Oberta de Catalunya.

Un jurat format per professionals del sector tecnològic, de l’àmbit acadèmic i del món empresarial, institucional i associatiu avaluaran les propostes i acompanyat per un comitè tècnic, escollirà, com a màxim, sis semifinalistes per categoria. El comitè d’honor triarà les tres candidatures finalistes i la guanyadora en cada categoria. El lliurament dels guardons d'edició 2022 es farà coincidir amb el Dia d’Ada Lovelace, que se celebra el segon dimarts d’octubre de cada any en reconeixement a qui va ser la primera programadora de la història. L’acte de lliurament es farà l’11 d’octubre.