Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

La ciutat intel·ligent a la mida de les persones

Publicat el 10/07/2015
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inici
Imatge de: Paula Mèlich ‏@paula_melich
Imatge de: Paula Mèlich ‏@paula_melich

Ara mateix, el 52% de les persones viuen a les ciutats i consumeixen el 70% de l'energia del planeta. S'estima que al 2050 el 75% de les persones viuran a les ciutats i això generarà un problema; per tant, hem d'utilizar les tecnologies per tal d'evitar desigualtats. Aquest i d'altres arguments han centrat el desenvolupament de l'edició d'enguany de la Ciberàgora: “La ciutat intel·ligent a la mida de les persones

Cent trenta persones han participat en aquesta edició, que s'ha celebrat el 9 de juliol a la Sala Eutyches del Palau Firal i de Congressos de Tarragona, centrada en l'ús de les tecnologies per tal de garantir la qualitat de vida de les persones: "Avui la ciutat intel·ligent és aquella que usa la tecnologia de forma racional i integrada el més intuïtivament possible per millorar la qualitat de vida i les oportunitats de la ciutadania" expliquen els organtizadors de la jornada.

La jornada ha comptat amb figures de relleu internacional com Javier Fernández López, director general d’AdvaluIT Consulting and Thecnology i professor d’ICADE Business School que ha presentat, a la seva ponència, les estratègies per a la construcció d’una ciutat intel·ligent.

Ricard Faura i Homedes, cap de Servei de Societat del Coneixement de la Generalitat de Catalunya, ha tractat el tema "El ciutadà de les Smart Cities, sensor o actor?", fent èmfasi en la importància del rol que pot jugar la ciutadania als projectes Smart.

El doctor Sergi Lozano, doctor en Enginyeria Telecomunicacions, col·laborador Fundació Tarragona Smart Mediterranean City, ha presentat el projecte Smart City de Tarragona, un projecte marcat per ser "mediterrani" i que es centra en cinc eixos: aigua, energia, mobilitat, patrimoni històric i turisme, i salut i dieta Mediterrània. És al voltant d'aquests eixos que es van plantejant les diferents activitats. 

La Ciberàgora 2015 que va néixer de la mà dels Telecentres de Tarragona, ha comptat enguany amb algunes sessions prèvies -les pre-ciberàgores- durant les quals s’han tractat temes tan diversos com la salut, els territoris creatius o la igualtat. Les properes etapes seran parlar de justícia, educació i aspectes socials i relacionals, sempre des d'aquesta perspectiva de ciutat intel·ligent, adaptada a la mida del ciutadà. Ciberàgora serà el context on es desenvoluparan aquests conceptes, ja que és un espai obert a la ciutadania.

Aquesta ha estat la vuitena edició, organitzada per l’Ajuntament (a través de la xarxa de Telecentres de Tarragona), la fundació Tarragona Smart Mediterranean City i la Universitat Rovira i Virgili.