Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Vint-i-quatre persones ja s’han tret el certificat ACTIC al Punt TIC de l’Alt Urgell

Publicat el 01/06/2010
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inici
Logotip del Punt TIC de l'Alt Urgell
Logotip del Punt TIC de l'Alt Urgell

Un total de 24 persones ja han obtingut el certificat ACTIC, de competències en tecnologies de la informació i la comunicació, al Punt TIC de l’Alt Urgell en els tres primers mesos de funcionament del servei.

D’aquestes persones, 14 han aconseguit el certificat de nivell bàsic, mentre que les altres 10 han assolit el nivell mitjà. En el nivell bàsic, el percentatge d’aprovats ha estat del 93%. Pel que fa al nivell mitjà, l’índex d’aptitud ha estat del 66% sobre el total d’aspirants presentats.

L’ACTIC és el certificat d’acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació que ha posat en marxa la Generalitat per tal que les persones puguin demostrar les seves competències TIC davant de qualsevol empresa o administració. L’examen ACTIC és una prova automatitzada, que consisteix en una bateria de preguntes de diversos tipus a respondre en un temps concret.

Actualment es poden obtenir dos dels tres nivells de què consta la certificació ACTIC. Les proves es poden realitzar cada 15 dies, els dimarts de 9 a 11.30 hores. La prova de nivell bàsic té un temps establert de 75 minuts per respondre 40 preguntes o activitats. La prova de nivell mitjà té una durada de 100 minuts per respondre 75 preguntes. Per obtenir aquest certificat no és obligatori fer cap formació, només cal entrar a la web de l’ACTIC (http://www.gencat.cat/actic) i inscriure’s al centre on es desitja fer la prova. El preu de la prova de nivell bàsic és de 15 € i el nivell mitjà és de 20€.