Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Els missatges de mòbil s’abaixen per imperatiu europeu

Publicat el 27/04/2009
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inici
Els missatges de mòbil s’abaixen per imperatiu europeu
Els missatges de mòbil s’abaixen per imperatiu europeu

Com tothom sap, el telèfon cada dia serveix per fer més coses, a part de parlar. I és que, la telefonia mòbil especialment s’ha convertit en el gran revulsiu de les comunicacions de veu i de molts altres tipus de comunicació, entre ells un dels més antics que existeix: la comunicació escrita.

Sovint parlem tant pel mòbil tant com hi escrivim, i com més prestacions tingui el nostre telèfon mòbil més el fem servir per escriure. Per això les companyies telefòniques ja fa temps que van trobar un bon filó econòmic en els missatges de mòbil, que tenen un cost realment reduït per a les companyies.

A la vista de l’ampli ús dels missatges de mòbil i d’aquell cost reduït, la Unió Europea va fer rebaixar fa poc temps l’import que les companyies facturaven pels missatges enviats a l’interior de cada país de la Unió. Ara ha arribat el torn de fer baixar allò que les companyies facturen per enviar missatges d’un país comunitari a l’altre, que des del dia 1 de juliol també es disminuiran notablement. A partir d’aquest dia cada missatge no podrà pujar més de 0,11 € quan ara en costava a l’entorn de 0,40.

Aquesta important rebaixa farà augmentar els missatges, que ara ja són molt nombrosos i que encara ho haurien de ser més perquè molt sovint podríem enviar un missatge en comptes de fer una trucada, que sempre resulta molt més cara. I això no solament en l’àmbit personal sinó també en el professional. Encara més tenint en compte que en qualsevol comparativa de tarifes telefòniques, les de l’Estat Espanyol sempre són entre les més cares d’Europa, tal com ho són també les tarifes d’ADSL, la banda ampla per connectar-se a Internet.

No cal dir que aquest alt preu de els comunicacions telefòniques és un dels punts febles que més dificulta el desenvolupament de les telecomunicacions de l’Estat. En el seu moment, la privatització de Telefònica no va comportar l’aparició d’una competència efectiva, que fes millorar el servei i abaixar els preus. També en altres països europeus hi ha situacions similars, un fet que explica la intervenció directa de l’europarlament sobre determinats preus dels serveis de telecomunicacions i en aquest cas l’aprovació definitiva de la rebaixa de les tarifes de missatges de mòbil intracomunitàries, que tindrà lloc a la propera sessió del Parlament Europeu.

Etiquetes:

Afegeix un nou comentari

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.