Persones voluntàries que van fer de jurat en una edició anterior del Technovation
Calen persones que facin de jurat en la final catalana del Technovation. Autor: Espiral. Licencia: Todos los derechos reservados.

Amb l'objectiu de despertar les vocacions tecnològiques de les noies, l'any 2010 va néixer Technovation, un concurs internacional que planteja a les nenes i joves d'entre 10 i 18 anys el repte de desenvolupar una aplicació mòbil per resoldre un problema del món.

Des de llavors, hi han participat milers de noies. A l'edició 2019 ho estan fent 20.000 de 116 països diferents. Han rebut formació i ara treballen organitzades en equips en el seu projecte tecnològic que doni resposta a un repte social de la seva comunitat. L'objectiu és que desenvolupin una aplicació mòbil i elaborin un pla de negoci. Tot això, amb el suport d'una mentora, que les guia i les acompanya.

L'Associació Espiral Educació i Tecnologia és l'ambaixadora nacional del programa i organitza l'1 de juny la Barcelona Regional Pitch 2019, és a dir, la final que aplegarà les més de 400 participants del territori català. Ha llançat dues crides de voluntariat per aconseguir col·laboracions per a la jornada. D'una banda, busca persones que s'impliquin en la logística i organització de l'esdeveniment.

I d'altra banda, busca experts/es que valorin els projectes dels equips. Aquestes persones s'hauran de comprometre a dedicar unes hores prèviament a la jornada i a assistir a aquesta. Hauran de ser experts/es en programació, emprenedoria, comunicació o gestió de projectes o ideació de solucions. També cal que puguin llegir i redactar en anglès.

Elevator Pitch, per aprendre a convèncer amb les seves idees

Alguns dels equips del Technovation participaran el 13 de maig en una jornada on podran aprendre a defensar millor els seus projectes. Serà a la seu de TeamLabs i comptarà amb la participació de Joana Barbany, directora general de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya.

Els equips de noies presentaran els seus projectes, hauran de respondre algunes preguntes (similars a aquelles que el jurat els formularà el dia de la final) i rebran el 'feedback' de 'coach' expertes. A més, escoltaran una xerrada inspiradora sobre la tècnica 'elevator pitch' i faran una visita guiada per la seu de TeamLab.