Barcelona
Barcelona. Autor: Moyan Brenn. 2010. Fuente: Flickr. Licencia: BY.

Un 85% dels i les barcelonines es connecta diàriament a Internet i un 76% té smartphone. Això situa a la ciutat com una de les més actives del món pel que fa a l'ús d'Internet. Entre les persones que no es connecten a Internet, la majoria han exposat motius econòmics o de manca de necessitat per no fer-ho.

El cert, però, és que hi ha altres factors que determinen l'accés i ús d'internet. 9 de cada 10 persones que tenen un nivell educatiu alt es connecten cada dia a la xarxa. En aquest sentit, l'estudi també desvetlla que en persones amb nivell educatiu alt el percentatge de tenir smartphone o viure en una llar connectada, es situa en el 88% i el 94% respectivament. Per contra, quan el nivell educatiu és baix aquests números cauen fins al 57% i el 63%.

L'ocupació també esdevé un element important. Les persones jubilades o en situació d'atur són les que menys es connecten a Internet, mentre que els i les estudiants o les persones que treballen són les més actives a la xarxa. Factors com la nacionalitat o el gènere no tenen influència en l'accés a Internet. Sí ho fa l'edat; segons l'informe a partir dels 64 anys les persones comencen a connectar-se menys.

D'altra banda, els barris amb més llars connectades a la ciutat són Les Corts (96%), La Bonanova (96%) i Sant Gervasi-Galvany (95%) mentre que els barris amb menys Internet a casa són Canyelles i Barceloneta (amb un 70% cadascuna) i Torre Baró (62%).

Podeu consultar i descarregar l'informe complert en aquest enllaç.