Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Enviar fàcilment fitxers grans

Publicat el 04/05/2009
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inici
Enviar fàcilment fitxers grans
Enviar fàcilment fitxers grans

Imaginem que vols enviar als teus amics que viuen a 100 quilòmetres (o als teus parents que ara s’han establert a Austràlia) totes les fotos de la darrera trobada que van fer per Setmana Santa. El problema és que les més de dues-centes fotos d’aquells dies ocupen molt espai.

El correu electrònic, per tant, queda descartat. Una de les solucions, evidentment, seria col·locar les nostres fotos en un programa tipus Flickr i enviar-los la paraula de pas per tal que hi accedeixin. Però si en comptes de fotografies haguéssim d’enviar plànols, fitxers de text llargs, o qualsevol altre fitxer de gran volum a un client o a un proveïdor nostre, la situació es complicaria. I les solucions més fàcils serien segurament carregar els fitxers que hem d’enviar en un llapis USB o en un CD/DVD i fer-lo arribar físicament als seus destinataris.

Però hi ha una alternativa millor: fer servir un programa tipus Pando. En realitat Pando funciona de diverses maneres, tot i que el més habitual és utilitzar-lo com un programa P2P, a l’estil d’Ares o Emule. Però Pando té algunes característiques especials que permeten altres tipus d’ús. Aquestes característiques singulars fan possible, per exemple, que a través del programa jo enviï un fitxer voluminós a la central de Pando, que em retorna una adreça (acabada en “.pando”) d’aquest fitxer que hi he dipositat. Només cal que faci arribar aquesta adreça als meus parents, clients o proveïdors i podran descarregar-se el fitxer amb tota tranquil·litat per gran que sigui i a una velocitat francament notable.

La utilitat personal però també professional d’un programa d’aquest tipus (n’hi ha alguns altres que caldria explorar, com OpenP2M o Mail Resender) pot ser molt gran i encara és relativament poc conegut. Pando es descarrega i s’instal·la fàcilment, té versió gratuïta i versió de pagament fàcil, i pot descarregar-se també la corresponent traducció al català o a l’espanyol.

Etiquetes:

Afegeix un nou comentari

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.

Et pot interessat també