Warning message

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Frank Sabaté: "Amb la programació potenciem l'aprendre a aprendre"

Posted on 07/10/2014
icona de so
Escolta l'article
veu dona | home
Entrevista a Frank Sabaté, mestre de l'Escola Projecte
Entrevista a Frank Sabaté, mestre de l'Escola Projecte

Frank Sabaté és mestre a l'Escola Projecte de Barcelona i un dels pioners en la introducció de la programació a l'aula, com a part de l'itinerari escolar. L'entrevistem en motiu de la celebració de l'European Code Week on s'emmarca la campanya del mes d'octubre de la Xarxa Punt TIC.

Els alumnes de l'Escola Projecte s'introdueixen en el món de la programació a primària. Ho fan a través d'un taller de creació de videojocs pel que fan servir Scratch, una eina desenvolupada pel MIT (l'Institut de Tecnologia de Massachusetts). Frank Sabaté, impulsor d'aquesta metodologia, defensa que la programació o la robòtica permeten desenvolupar competències com "la planificació, la seqüenciació o la detecció d'errors". I el més important "programar a l'aula potencia la competència d'aprendre a aprendre".

Aquesta iniciativa de l'Escola Projecte els va fer mereixedors del 3r Premi ITworldEDU 2010 a la millor solució tecnològica elaborada per centres educatius dins la categoria d'eines i aplicacions didàctiques per a la pràctica docent i continguts digitals.

No us perdeu aquesta inspiradora entrevista a Frank Sabaté (@franksabate) , un exemple d'innovació dins de l'aula que us engrescarà a endinsar-vos en el món de la programació. 

 

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.