Visita dels tècnics i tècniques de CoEbreLab a CoboiLAB
CoEbreLab col·laborarà amb l’espai CoboiLAB de Sant Boi de Llobregat. Author: Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre. License: All rights reserved.

Enguany la Mobile Week s'estén per la geografia catalana, arribant a les ciutats de Girona, Lleida, Igualada i Reus i a la comarca de la Ribera d'Ebre. Porta així la reflexió sobre el repte digital més enllà de la ciutat de Barcelona. D'aquesta manera, del 18 al 24 de febrer, es programaran 40 activitats TIC a tots els municipis de la Ribera d'Ebre.

En el marc d'aquesta iniciativa, el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre presenta el laboratori d’innovació social digital i col·laborativa CoEbreLab, que s'ubica al Telecentre de la Ribera d'Ebre, a Móra d’Ebre, i formarà part de la Xarxa CatLabs de la Generalitat de Catalunya.

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha presentat avui, 18 de febrer, la Mobile Week Ebre i ha inaugurat l’espai CoEbreLab.

CoEbreLab té dos vessants estratègiques: 'Co' de comunitat, ja que es basarà en una filosofia del treball col·laboratiu, i 'Lab' de laboratori, com a eina de testeig i experimentació d’iniciatives amb impacte posterior al territori.

L’espai estarà obert a persones emprenedores, que rebran acompanyament en l’inici dels seus projectes, a empreses que vulguin innovar amb les TIC i a administracions públiques, en aquest cas aplicant avenços en administració electrònica.

CoEbreLab col·laborarà amb el Laboratori d'Innovació Social CoboiLAB, de Sant Boi de Llobregat, i amb qui desenvoluparà una metodologia dinàmica i participativa, basada en el model de la Quàdruple Hèlix (empreses, administració pública, centres de coneixement i ciutadania o usuaris/àries de la innovació). Hi haurà una figura clau, l’agent d’innovació social, que a la Ribera d'Ebre realitzaran els tècnics i tècniques comarcals.

Per saber-ne més, podeu consultar aquesta notícia del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre.