Procés participatiu Òmnia
La DGACC engega un procés participatiu per repensar el Programa Òmnia. Author: Xarxa Òmnia. License: All rights reserved.

Al llarg de la seva trajectòria el Programa Òmnia ha tingut una innegable capacitat per adaptar-se a les noves realitats socials. Actualment, està fortament consolidat i arrelat al territori i és un referent de socialització i d’aprenentatge a tot Catalunya.

Així i tot, des de la DGACC consideren que el programa hauria de fer un nou pas endavant, un pas que implica repensar-lo i redefinir-lo, amb l’objectiu de donar respostes als nous temps, a les noves realitats i a les noves necessitats emergents de la ciutadania, i posar al servei del programa estratègies innovadores.

Amb aquest objectiu, la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària, amb la col·laboració de la Direcció General de Participació Ciutadana, iniciarà un procés participatiu a partir del segon trimestre de 2019.

Estan convidats a participar-hi tots els actors que intervenen en la xarxa i hi estan vinculats: entitats gestores dels Punts Òmnia, personal dinamitzador, entitats i associacions del teixit social al voltant dels Òmnia, els i les participants i les administracions.

Les preguntes sobre les quals es debatrà i reflexionarà són:

  • Quin és el paper de la Xarxa Òmnia en la política pública de la lluita per a la inclusió social del Govern?
  • Quin ha de ser el rol dels diferents agents que intervenen per a la materialització del programa?
  • Com ha de teixir-se la governança de la Xarxa?

Està previst que el procés es desenvolupi tant de manera presencial amb debats dinamitzats, com de manera telemàtica. També es faran sessions autogestionades, per tal de poder cobrir el màxim de territori i de Punts Òmnia.