Warning message

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Bona pràctica en la difusió de l'enquesta MIREIA

Posted on 21/01/2013
icona de so
Escolta l'article
veu dona | home
MIREIA i Asociación Comunidad Redes de Telecentros
MIREIA i Asociación Comunidad Redes de Telecentros

Fa dues setmanes vam convidar tots els Punt TIC catalans a contestar l'enquesta MIREIA a partir de la qual s'elaborarà un mapa dels agents d'inclusió digital que operen a la UE. L'Asociación Comunidad Redes de Telecentros ha estat una de les impulsores d'aquest projecte i ha aconseguit una resposta molt ràpida. Per això, Telecentre-Europe els ha animat a compartir la seva bona pràctica.

Així, l'Asociación Comunidad Redes de Telecentros ha explicat a la comunitat Ning de Telecentre-Europe com ha treballat en la difusió de l'enquesta, per tal que la resta de xarxes europees s'hi puguin inspirar.

La xarxa espanyola es va comprometre a aconseguir 225 respostes al qüestionari i en pocs dies ja havia aconseguit la meitat de les respostes. Expliquen que, d'una banda, el punt de partida era excel·lent, ja que, la xarxa estatal està formada per xarxes regionals, com ara la Xarxa Punt TIC, amb un total de 8.000 telecentres. D'altra banda, s'ha fet un gran esforç en la traducció i difusió de l'enquesta.

La difusió va començar fins i tot abans que es fes públic el qüestionari, creant una expectativa, i, a més de traduir l'enquesta al castellà, es va crear un document en format pdf explicant els beneficis de participar-hi. També s'han empleat diferents vies per realitzar la difusió, com ara, la plana web de la comunitat i les xarxes socials Facebook i Twitter.

Mitjançant aquesta enquesta es recopilaran i analitzaran dades d'una mostra de 2.500 agents entre els països de la UE27. A traves d'aquestes dades, Telecentre-Europe mesurarà les diverses tipologies i funcions de les principals organitzacions intermediàries en inclusió digital, així com l'impacte socioeconòmic de les seves activitats a nivell europeu. Aquest estudi i els seus resultats ajudaran a aprofitar els recursos del sector de l'eInclusió, ja que proporcionaran una visió global perquè els responsables polítics puguin entendre la importància dels telecentres i altres agents que estan en l'avantguarda de la inclusió digital i la capacitació.

L'enquesta és part del gran projecte d'investigació MIREIA: El mesurament de l'impacte dels actors de l'eInclusió en els objectius de l'Agenda Digital per a Europa en Alfabetització Digital, la Capacitació i la Inclusió.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.