Beques formatives per a Dones TIC
Beques formatives per a Dones TIC. Author: Pexels. License: BY-SA.

Entitats i empreses tecnològiques reconeixen l'esforç i el talent de les dones a través de diversos programes de beques. Aquestes convocatòries d'ajudes per al suport a programes formatius en l'àmbit de l'economia digital, busquen la paritat de gènere, facilitant la participació i la carrera professional de les dones en el sector TIC.

Programa Data Science Immersive / Allwomen-tech

Allwomen-tech realitza un curs per a dones que desitgen tenir un major impacte en la carrera digital que desitgen emprendre. L'objectiu és aprendre les habilitats bàsiques que es necessiten dominar per a treballar en projectes de ciència de dades i IA

El programa comença al setembre i té una durada de deu setmanes en horari complet. L'idioma de les classes serà l'anglès. Aquí podeu trobar més informació sobre el programa així com realitzar la inscripció.

Requisits d'accés

  • Canvi de carrera: per a dones sense experiència en STEM que estan motivades i apassionades per la indústria de la tecnologia i volen fer un pas en el sector de la intel·ligència artificial.
  • Impuls professional: les dones que estan establertes en la seva carrera professional i volen saltar al següent nivell agregant comprensió de IA i disseny de IA al seu currículum.
  • Emprenedora: dones que dirigeixen la seva pròpia empresa o tenen una mentalitat emprenedora i desitgen desenvolupar un producte o servei basat en intel·ligència artificial.
  • Perfils de doctorat: Dones que treballen o han treballat en l'acadèmia i desitgen saltar al sector corporatiu, a més d'adquirir les habilitats tècniques més actualitzades.
  • Graduat recent de STEM: Dones que han estudiat disciplines STEM i volen submergir-se profundament en el món de la intel·ligència artificial.

Sortides professionals

  • Analista de dades
  • Científica de dades
  • Gerent de producte basat en dades
  • Analista d'Intel·ligència de Negocis

Beques Post Covid-19 / Allwomen-tech

Allwomen-tech, amb el suport de Barcelona Activa i la Barcelona Digital Talent, ofereixen dues beques 'Post Covid-19 Tech Scholarship for Women' per al programa 'Data Science Immersive'. La convocatòria està oberta per a dones cis, dones trans i persones de gènere no binari.

La cobertura de les beques és del 90% de la quota total de la matrícula (6000 €) del cursEls participants hauran de cobrir la quota restant de 1000 € per assistir al curs, tot i que s'adaptaran a les situacions econòmiques de les persones guanyadores. 

El termini màxim per sol·licitar-les és el 2 d’agost. Cal omplir aquest formulari.

Requisits d'accés

  • Les persones sol·licitants han de tenir 18 anys o més a la data de la presentació. 
  • Han de tenir ingressos baixos o altres barreres financeres que tinguin l’impuls i la visió de desenvolupar solucions de dades i IA, però no disposin de fons per iniciar-se en el camp.

 

Programa Development / Decidim

Decidim, la plataforma de democràcia participativa de codi obert, obre el Programa DecidmFemDev, una crida oberta a desenvolupadors/es de gènere femení i no binari que busquen la paritat en el desenvolupament del codi Decidim, reforçant i facilitant la seva participació a la plataforma.

La segona edició del programa DecidimFemDev comporta 8 setmanes. Comença el 27 de setembre i finalitza el 18 de novembre de 2020. La beca ofereix una ajuda de 1.500€ i un mentor/a tecnològica per donar suport dins la plataforma Decidim, programa d'entrenament formatiu i materials, accés a la borsa de treball i al primer curs de Decidim FemDev School (WiP).

Aquí podeu trobar més informació sobre la inscripció.

Requisits d'accés

  • Dones i persones de gènere no binari
  • Coneixements en Ruby on Rails i el marc RoR o Python (centrat en el desenvolupament web) i Django Anglès avançat (escrit i parlat)
  • Idioma castellà bàsic
  • Persones proactives, responsables, capaç de comprometre's amb la comunitat de codi lliure i bones pràctiques