Warning message

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Reportatge sobre la Memòria gràfica ribetana

Posted on 20/02/2012
icona de so
Escolta l'article
veu dona | home
Un_mobil_amb_una_imatge_de_realitat_augmentada
Un_mobil_amb_una_imatge_de_realitat_augmentada

El Punt TIC Televall ha posat en marxa el projecte "Memòria gràfica ribetana" que permet visualitzar amb un telèfon mòbil fotografies antigues localitzades en els llocs on van ser fetes.

La iniciativa forma part de l'anomenada realitat augmentada, un conjunt de tecnologies que permeten la superposició d'imatges, marcadors o informacions generats virtualment, sobre imatges del món real. Amb aquestes tecnologies emergents, l'ésser humà potencia els seus sentits i percepcions mitjançant la fusió d'informació real i digital en temps real. Aquesta capa d'informació virtual es pot visualitzar a través del navegador de realitat augmentada Layar, una aplicació habilitada per sistemes Android, Iphone i Blackberry.

La Fundació Televall, ubicada a Ribes de Freser, treballa també en altres projectes d'aquest àmbit com ara diversos itineraris amb codis QR al voltant del personatge del Comte Arnau o el projecte EspiRa que, promogut per l'associació Educació i Tecnologia Espiral, pretén conèixer les possibilitats educatives de la Realitat Augmentada.

En el següent reportatge, us convidem a passejar per Ribes de Freser de la mà de la tecnologia més actual però amb la mirada en el passat, gràcies al mòbil.

 

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.