Jordi Reynés: La Barcelona digital al servei de la ciutadania

imatge
.

Jordi Reynés és llicenciat en psicopedagogia i magisteri amb un mestratge en Gestió i Polítiques Culturals. Des de 1984 treballa en projectes lligats a la ciutadania i als moviments socials.

Actualment és director de la Xarxa d'Ateneus de Fabricació de Barcelona, són espais de creació i aprenentatge, vinculats a la innovació social, les noves tecnologies i en especial a la fabricació digital impulsats per l'Ajuntament de Barcelona.

Es basen en metodologies open source i common goods. Parteixen d'una filosofia i valors associats a la socialització d'idees i dissenys, la col·laboració i l’orientació a la recerca de solucions de problemes socials o a la millora de l’entorn i la convivència. Estan oberts a tothom i en el seu ús no intervenen els diners, si no una contraprestació: un sistema de reversió social del suport rebut a l’ateneu a canvi del temps, el talent, la implicació i la participació de les persones en benefici de la comunitat.

A través d'aquest video, podràs conèixer més sobre el funcionament d'aquests espais.

Dins l'espai de networking, amb en Jordi podràs parlar dels ateneus com a llocs de trobada i d’aprenentatge que afavoreixen la creativitat com a espais d'innnovació i emprenedoria, on les idees prenen forma.