La tecnologia no és només una eina. Reprodueix les relacions de poder en la presa de decisions de disseny i desenvolupament, al mateix temps que construeix imaginaris propis i transforma la realitat de manera profunda. Ens han dit que la direcció en la qual s'encamina aquest canvi ja està marcada, però no és cert. Només la ciutadania pot reconduir-ho.
Amb l'objectiu d'empoderar i ajudar a les persones dinamitzadores i formadores digitals en l'ús d'eines digitals de codi obert, oferim una formació gratuïta i intensiva de 60 hores
Són moltes les eines de programari lliure i de codi obert (FLOSS) de qualitat contrastada que existeixen en l'actualitat. Amb aquesta formació, aprendràs a aprofitar les llibertats que ens atorga el programari lliure i preparar material per a les activitats del teu punt. Estudiarem algunes de les més populars en diferents àmbits.
El curs es realitzarà a través de la plataforma formativa CampusLAB de Punt TIC i estarà disponible del 30 de març al 30 de juny de 2020. Les persones participants rebran una acreditació de la Xarxa Punt TIC conforme han realitzat aquesta acció formativa.
Pots realitzar la teva inscripció aquí.
Programa
- El marc DigCompEdu per a una educació compartida i oberta
- L'aparició de llicències copyleft i FLOSS
- E-Learning i FLOSS
- Emprenedoria en línia amb eines FLOSS
- Wikidata
- Com crear un Fablab
'Open-AE' és un projecte europeu que vol promoure el programari lliure en l'àmbit de l'educació no formal per a adults a través de tres reptes principals.
- Promoure l'accés i l'aprenentatge a través de recursos educatius oberts.
- Promoure tecnologies de codi obert en el sector educatiu no formal per donar suport a la formació avançada dels i les professionals de l'educació i estudiants adults.
- Dirigir-se a formadors/ores que treballen al sector educatiu no formal per reforçar les habilitats i competències digitals.