Cartell de Code Club a les biblioteques
Code Club i les biblioteques d'arreu de Catalunya col·laboren per ensenyar a programar a infants. Autor: Code Club Catalunya.

Les persones voluntàries que hi participin hauran de poder dedicar 1,5 hores del seu temps durant 10 o 12 setmanes, per fer un taller d'Scratch amb nens i nenes de 9 a 12 anys. El taller es desenvoluparà en una de les 92 biblioteques participants, durant el segon o tercer trimestre del curs 2018-2019.

Els voluntaris i voluntàries participaran en una formació inicial sobre Code Club de tres hores de durada. Se'n faran edicions presencials els dies 5 de novembre en la UPF, 13 de novembre en la UdG i 15 de novembre en Palau Marc BCN, i una en línia del 7 al 21 de gener 2019. A més, rebran un currículum d'activitats Code Club amb material pedagògic per a les 12 sessions, suport i acompanyament per part de l'equip de Code Club i formació en línia gratuïta sobre Scratch.

Moltes de les persones voluntàries seran estudiants de la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat de Girona, la Universitat Oberta de Catalunya i la Universitat Pompeu Fabra, ja que, aquestes es comprometen a difondre el programa entre el seu alumnat. El període d'inscripcions d'estudiants acaba el 30 d'octubre de 2018.

En l'edició 2017-2018 van participar 31 biblioteques, estudiants de cinc universitats i 200 nens i nenes.