Una hackató per crear apps que promoguin l'economia de les cures

Publicat el 09/05/2018
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inici
Capçalera de la plana web de Dades X Dones
Dades X Dones organitza una hackató el 16 de juny, per Dades X Dones. Llicència: Tots els drets reservats

Dades X Dones és un projecte de la Iniciativa Barcelona Open Data que pretén crear solucions digitals perquè les dones puguin tenir més oportunitats en l'economia de les cures. Fa una crida a persones desenvolupadores, dissenyadores i expertes en promoció econòmica per participar el 16 de juny en una hackató. La inscripció ja està oberta.

L’objectiu de la hackató és obtenir un prototip d’aplicació mòbil que contribueixi a promoure l’activitat econòmica del sector dels serveis a les famílies i domèstics, i des de la proximitat als barris de Barcelona.

L'aplicació ha de respondre a les necessitats de les dones, com ara, millorar la gestió del temps, fomentar les xarxes i col·laboració entre treballadores, generar més demanda de serveis, facilitar la localització de necessitats no previstes i visibilitzar les professionals dels serveis a les famílies i domèstics. Aquestes necessitats s’han de cobrir des d’una visió de gènere i drets.

La hackató es realitzarà dissabte 16 de juny, durant tot el dia, al Centre Cívic Casa Groga de Barcelona (Av. del Jordà, 27). S'adreça a persones programadores i dissenyadores d’aplicacions, expertes en innovació i TIC, i expertes en serveis a les famílies i domèstic.

S'hi pot participar de dues maneres: apuntant-s'hi en un grup de desenvolupament d’apps d'entre tres i cinc persones participants o com a persona col·laboradora, participant el dia de la hackató assessorant un o diversos grups. Es pot realitzar la inscripció fins al 12 de juny. Les persones que hi vulguin participar i no tinguin grup o necessitin més integrants en el seu, es poden posar en contacte amb hackato-dades-x-dones[arrova]googlegroups.com.

Hi haurà tres equips finalistes, que seran convidats a participar en el testeig i desenvolupament final de l’aplicació, on es farà un procés d’incubació durant tres mesos.

Per a més informació, podeu consultar les bases de la convocatòria.

Comentaris

imatge de Anònim

Enviat per Anònim (no verificat) el

"perquè les dones puguin tenir més oportunitats en l'economia de les cures. " I els homes? Que seran els que dissenyin les app?
" Aquestes necessitats s’han de cobrir des d’una visió de gènere i drets." De qui?

Afegeix un nou comentari

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.