Imatge del congrés ITA-Barcelona 2019
Imatge del congrés ITA-Barcelona 2019. Autor: Centre Internacional per al Desenvolupament del Teletreball . 2019. Llicència: Tots els drets reservats.

La digitalització està suposant transformacions a nivell productiu i empresarial i està generant impactes molt grans sobre la manera de treballar, la gestió dels recursos humans i la cultura de les empreses i les societats. En aquest nou entorn d'economia digital, la Innovació Social Digital, el teletreball i les noves formes del treball poden ser instruments valuosos per a la promoció activa de l'accés al treball digne per a tots/as i avançar cap als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Amb l'objectiu de tractar aquesta temàtica, la Direcció General de Societat Digital del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya, la International Work Transformation Academy (ITA) i el Centre Internacional per al Desenvolupament del Teletreball (CIDTT) realitzaran el congrés “Desafiaments i oportunitats de les noves formes del treball en l'era 4.0” els dies 27 i 28 de novembre a l'Espai Bital.

La ITA és una organització acadèmica sense ànims de lucre, creada per a promoure el coneixement, la recerca del Teletreball, les noves formes del treball i la Innovació Social Digital a Amèrica Llatina i el Carib. Promou nous esquemes de treball a partir de les tecnologies digitals i realitza recerques, trobades i propostes per a orientar en polítiques públiques i pràctiques laborals innovadores que promoguin el desenvolupament social en les comunitats. 

Els eixos temàtics de la trobada són:

1. Els reptes dels ODS i el seu impacte en l'àmbit laboral.
2. El Teletreball en el marc de l'era 4.0 i els ODS.
3. Noves tendències: La Innovació Social Digital i l'impuls a la inclusió laboral.
4. El marc orientador del treball i accés a la informació en la revolució digital.

El programa, contempla activitats relacionades amb els diferents eixos temàtics i comptarà amb representants llatinoamericans i catalans com l’Ester Manzano, directora general d’Administració Digital de la Generalitat; la Sara Díaz, directora de Formació i Innovació de Barcelona Activa; l’Artur Serra, director adjunt de la Fundació I2cat; la Pat González, experta en innovació social digital i fundadora de la consultora Monday Innovation Lab, i l’Albert Cañigueral, CEO d’Ouishare.

A més, el dijous 28 de novembre entre les 15.00 i les 18.00 h. es visitaran alguns espais destacats de la ciutat relacionats amb les noves formes de treballar de l’era digital amb l'objectiu que les persones convidades de diferents ciutats europees puguin conèixer la realitat territorial. Els llocs encara estan pendent de confirmació.

Al congrés es pot assistir de manera gratuïta però és necessari inscripció prèvia a través d'aquest enllaç.