Palmer, Alfred T. 1942.
Treballadores instal·lant accessoris a una secció del fusellatge de la cua d'un bombarder B-17F. Autor: Palmer, Alfred T. Tipus de lletra: The Library of Congress. Llicència: sense restriccions conegudes de drets d'autor (Flickr).

La Unió Europea convoca per tercer cop el Premi a la Dona Innovadora. Desprès de les edicions de 2011 i 2014, el certamen vol reconèixer la tasca de dones emprenedores que aporten idees innovadores al mercat. L'objectiu és que les experiències guanyadores serveixin d'inspiració a altres dones i les animin a seguir les seves passes. El Premi a la Dona Innovadora vol augmentar l'atenció pública sobre la necessitat de més innovació a Europa i anima així a les dones investigadores a aprofitar les oportunitats comercials i de negoci que ofereixen els seus projectes d'investigació.

La Comissió Europea atorgarà fins a tres premis: 100.000 euros per al primer premi, 50.000 euros per al segon i 30.000 euros per al tercer. Les guanyadores es donaran a conèixer a la primavera de 2016.

Requisits per a les participants:

  • La candidata ha de ser una dona.

  • La concursant ha de ser resident d'un Estat membre de la UE o d'un país associat al Programa Marc de Recerca.

  • La concursant ha de ser fundadora o co-fundadora d'una empresa ja existent i activa.

  • La companyia ha d'haver estat registrada abans de l'1 gener 2013.

  • La facturació anual de l'empresa ha de ser d'almenys 100.000 euros durant el 2013 o 2014.

El jurat especialitzat tindrà en compte criteris com l'originalitat i la comercialització del producte o servei desenvolupat, l'impacte econòmic i social per a Europa i el nivell de contingut científic de la innovació.

La igualtat de gènere és una pedra angular de la política de la Unió Europea. Encara que s'han produït algunes millores en els últims anys, persisteixen grans diferències entre la presència de dones i homes a les carreres de científics i empresaris. Només una de cada deu universitats de la Unió Europea té un rector femení i el 20% dels investigadors en el grau superior de la carrera acadèmica són dones. Les dones representen només el 30% de tots els empresaris a Europa.