Ateneu Barcelonès
Ateneu Barcelonès.

Portar aquestes reflexions dins d’un entorn de reflexió per excel·lència com és l’Ateneu, obliga a fer un esforç per argumentar i defensar totes les transformacions que s’estan produint en la nostra societat i que l’ús de les TIC acceleren i posen en mans de la majoria dels ciutadans del nostre país.

La primera de les tertúlies, la des més de febrer, aprofitant que aquella primera setmana hi havia a la ciutat el Congrés Mundial del Mòbil, vàrem parlar de com els mòbils estaven canviant les nostres vides.

La segona de les tertúlies va tenir com a convidat al Toni Brey que, a partir del seu llibre “La Societat de la Ignorància” , va ser l’excusa ideal per debatre la importància de la Nova Societat del Coneixement davant de la que Brey qualifica de Societat de la Ignorància.

La darrera de les tertúlies, la del més d’abril, es va centrar sobre el dilema “Ciutats Intel·ligents o Ciutadans Intel·ligents?”, amb la presència de Jordi Marin, responsable d’SmartsCities de la multinacional Indra. Moltes de les qüestions que van aparèixer a les anteriors tertúlies van tornar a aparèixer com són l’impacte d’aquests nous usos tecnològics en la nostra cultura i quin control  tindran els ciutadans sobre aquesta revolució de les dades que promet el disseny de les anomenades ciutats intel·ligents, del que Barcelona és un clar referent a nivell mundial. S’obren doncs incògnites i oportunitats relacionades amb la gestió de les ciutats aprofitant les dades que els sensors o les persones ens proporcionen i a la vegada les amenaces que es detecten.

Més informació aquí.