'On són les dones?' documental de 'Soy Cámara CCCB'
El programa 'On són les dones?' aborda l'escassa presència de les dones en posicions de responsabilitat a la ciència.

Malgrat que les dones són majoria a les aules universitàries i es graduen amb les millors qualificacions, només el 20% de les càtedres universitàries millor finançades estan dirigides per dones, una estadística que es repeteix en totes les institucions relacionades amb la investigació científica d’alt nivell.

El programa 'On són les dones?' subratlla tot el que es perd amb aquesta falta de presència en els càrrecs de responsabilitat dins l’àmbit científic. A més, és un homenatge a totes les científiques que van ampliar els coneixements que tenim sobre el món i que van millorar la vida humana des de les ciències naturals, la ciència formal, les ciències experimentals i les ciències de la salut.

El programa compta amb entrevistes a Inés Sánchez de Madariaga, professora de la Universitat Politècnica de Madrid; Mara Dierssen, neurobiòloga del Centre de Regulació Genòmica (CRG); Isabelle Vernós, professora de investigació ICREA del Centre de Regulació Genòmica (CRG); Joan Guinovart, director de l’Institut de Investigació Biomèdica (IRB); Caterina Biscari, directora del Sincrotron ALBA; i Núria Sebastian, professora de la Universitat Pompeu Fabra.

'Soy cámara CCCB' és un canal de Youtube de nous formats audiovisuals produït pel CCCB en col·laboració amb diferents universitats i realitzadors/ores. Va començar com un programa de televisió d'assaig documental coproduït pel CCCB i Radiotelevisión Española i s'emetia mensualment a La 2 del 2010 al 2015.