L’eina interactiva busca esbrinar els coneixements sobre usabilitat, privacitat i sostenibilitat en l’ús de les tecnologies de la informació i de la comunicació a les aules. T’hi apuntes?

Imatge d'Internet
Imatge d'Internet. 2020. Tipus de lletra: Pixabay. Llicència: BY-SA.

En el marc del Dia d’Internet, que es commemora el pròxim dimecres 17 de maig, l’associació Somos Digital ha dissenyat un joc d’escapisme sobre la ciutadania digital i els drets digitals a l’aula. El joc d’escapisme es podrà gaudir des del pròxim dimecres 17 de maig fins al pròxim dimarts 30 de maig. L’eina interactiva vol esdevenir un recurs obert que permeti reflexionar sobre l’accés, l’ús responsable i la seguretat en la quotidianitat de les noves tecnologies de la informació i de la comunicació als centres educatius.

Paral·lelament, l’associació Somos Digital ha elaborat un cicle de webinars per a l’acompanyament de la construcció d’una ciutadania digital inclusiva. La proposta es divideix en quatre temàtiques diferenciades: ciutadania digital inclusiva (accessibilitat, usabilitat i col·lectius vulnerables), ciutadania digital segura (ciberseguretat i protecció de les persones a entorns digitals), ciutadania digital i administració electrònica (de l’assistencialisme a l’empoderament) i ciutadania digital i drets (biaixos algorítmics, dades i legislació vigent). En aquest sentit, el cicle de webinars estarà disponible fins al pròxim divendres 19 de maig.