Foto de l'examen de selectivitat a l'Alt Urgell
Foto de l'examen de selectivitat a l'Alt Urgell.

La Seu d'Urgell compleix aquesta setmana deu anys acollint les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) per als alumnes de segon de Batxillerat. L'organització, supervisada per la UdL, serveix perquè els aspirants de l'Alt Urgell, la Cerdanya i el Pallars Sobirà no hagin de fer els desplaçaments que havien de fer antigament a Lleida, Manresa o fins i tot Barcelona.

El Telecentre de l'Alt Urgell congregarà, entre aquest dimarts i dijous, 130 alumnes dels instituts Joan Brudieu (la Seu), Pere Borrell (Puigcerdà) i Hug Roger III (Sort).

Els exàmens, tal i com ja es va establir ara fa dos anys amb el nou format, es realitzaran en horari de matí i tarda. S'iniciaran a les 8.30 hores i s'acabaran a les 17.00 hores. Entre examen i examen, els alumnes disposaran de 30 minuts de descans.

Els joves tenen una fase general obligatòria amb cinc proves, concretament quatre matèries comunes (català, castellà, llengua estrangera i filosofia o història), i un altre d'una assignatura de la modalitat de batxillerat.

La fase específica voluntària serveix per pujar nota. Els alumnes hi poder fer tres proves d'una vintena de matèries a escollir, d'acord amb la carrera que volen cursar, que estaran ponderades amb un 0,1 o un 0,2.

Podeu seguir el dia a dia del Telecentre a través del seu Facebook o Twitter.