Impressora 3D
El 21 de maig començarà una nova edició del curs "Nous Artesans Digitals". Autor: Colectic. Llicència: BY-NC-SA.

Amb la formació "Nous Artesans Digitals" aprendrem les nocions bàsiques per fomentar l'aprenentatge de noves tecnologies relacionades amb la cultura maker, amb la idea de desenvolupar el talent, l'orientació professional cap a les oportunitats del mercat, però també amb el desenvolupament i tractament de les intel·ligències múltiples.

Continguts del curs:

  • Context global - La creació digital. Estratègia Do It Yourself.
  • Programació. Scratch - història i filosofia. Conèixer l'entorn. Estructures bàsiques de programació.
  • Iniciació a la robòtica - Sensors, actuadors i resolució de reptes.
  • La fabricació digital - Introducció a la impressió 3D i altres tècniques de fabricació digital.
  • Realitat Virtual i Realitat Augmentada - Exploració i generació de nous continguts.
  • El pas a la Internet de les Coses - Internet arreu nostre. Recopilar dades i el Big data.

Pep Oliveras, educador, dinamitzador, formador i consultor en l'ús de les TIC, serà el formador del curs.

D'una banda, la programació i la robòtica educativa permeten desenvolupar tot un seguit de competències i habilitats de forma amena i gratificant. Aquestes són tant de tipus cognitiu, com motores o de caràcter més social i relacional. A més, la robòtica educativa ofereix també un magnífic complement en l’aprenentatge de disciplines que formen part dels currículums acadèmics. Constitueix una bona manera de portar a la pràctica i experimentar idees i conceptes que s’han tractat a un nivell teòric per tal de ser assimilats amb més facilitat i efectivitat.

D'altra banda, la necessitat del mercat de treball de perfils professionals qualificats en les branques professionals relacionades amb les tecnologies i, especialment la programació i la robòtica, ens ofereix la possibilitat d'introduir als nostres participants en aquestes temàtiques.

El curs, destinat a totes les persones dinamitzadores, es realitzarà en línia a través de la plataforma de formació de la Xarxa Punt TIC. Començarà el dilluns 21 de maig i tindrà una durada de quatre setmanes, acabant el divendres 15 de juny. Hi ha 20 places disponibles, que s'assignaran per ordre d'inscripció. Requerirà una dedicació d'unes 30 hores. La inscripció es podrà realitzar fins al 18 de maig.