Imatge de la trobada del grup impulsor sobre Discapacitat i Tecnologia
Imatge de la trobada del grup impulsor sobre Discapacitat i Tecnologia.

Avui dia, la inclusió social de les persones amb discapacitat a través de les Tecnologies de la Informació i la comunicació (TIC) encara és tot un repte per als agents socials i entitats que dediquen els seus esforços a minimitzar les desigualtats que pateix aquest col·lectiu. Per això encara falta molt per fer per garantir l’accés d'aquest col·lectiu a les TIC, millorant així la seva inclusió en el món digital i social.

Fruit de les inquietuds d’algunes de les entitats que van participar el passat 3 de desembre de 2010 a la primera jornada - punt de trobada de Discapacitat i TIC a Barcelona, més de 12 entitats que treballen amb persones amb discapacitat, entre les quals es troben Fundació el Maresme, Mas Albornà, Fundación Esplai, ASPASIM, entre d’altres, el passat dimecres 6 d’abril van realitzar una trobada a la seu de l’Àrea d’Innovació de la Fundació el Maresme (Mataró). L'objectiu era conèixer-se i establir unes bases de treball comunes, compartir experiències i projectes que s’estan portant a terme a tot el territori català i aprofitar les sinergies que es poden generar del treball conjunt per facilitar l’accés a les TIC de les persones amb diversitat funcional.

En aquesta trobada, en què va participar l’ODC de la Xarxa Òmnia, es va voler posar fil a l’agulla a l’inici del treball en xarxa per l’accessibilitat, i als elements i les estratègies d’innovació i creació de coneixement, que poden facilitar la visualització i el treball per l’e-inclusió de les persones amb discapacitat. Tot això des de la seva experiència en la dinamització de xarxes i projectes de col·laboració amb eines 2.0. S’ha tractat, per tant, de definir quin serà el punt d’arrencada del treball en xarxa i concretar uns espais tant presencials com virtuals de construcció col·laborativa. La propera trobada presencial ja està prevista per al proper dia 12 de juliol a Centre Esplai al Prat de Llobregat. Naturalment, aquesta convocatòria està oberta a qualsevol professional o entitat que hi vulgui participar.